5 τρόποι για να εξασφαλίσεις μακροζωία στα ψαράκια σου! - AllYou.gr

Search

Οι μυγδαλιές, κορίτσια με τ’ άσπρα τους φορέματα πιασμένα χέρι χέρι

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και την Εαρινή Ισημερία με στίχους του Γιάννη Ρίτσου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις βαλεριάνα

Για να μην κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όλα τα παιδιά είναι ίσα, όλα είναι διαφορετικά

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, μια αφορμή να ενημερωθούμε σωστά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί αγοράζουμε αυτά τα ρούχα ξανά και ξανά;

Όχι, δεν είναι μόνο από συνήθεια…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κομψά τατουάζ λαιμού για να πάρεις ιδέες

Ώρα για έμπνευση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 τρόποι για να εξασφαλίσεις μακροζωία στα ψαράκια σου!

Τα βασικά ενός ενυδρείου.

> 00_Pets n ::
01 Ιανουαρίου 2015

Ανάμεσα στις αποφάσεις της καινούριας χρονιάς ήταν να αποκτήσεις το δικό σου ενυδρείο; Δεν είναι όμως τόσο απλό όσο ακούγεται. Διάβασε τι πρέπει να προσέξεις για να δημιουργήσεις ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τους καινούριους σου, ευαίσθητους φιλοξενούμενους.

-Μην τσιγκουνεύεσαι στον εξοπλισμό: Μη διστάσεις να πληρώσεις κάτι παραπάνω για το σύστημα θέρμανσης, τις αντλίες και τα φίλτρα του ενυδρείου προκειμένου να έχεις καλύτερη ποιότητα. Για ένα ενυδρείο 75-115 λίτρων με πλήρη εξοπλισμό, υπολόγισε ότι το κόστος ξεκινά περίπου από τα 100 ευρώ.

-Φροντίσε να αποχλωριώνεις το νερό: Το νερό της βρύσης σκοτώνει τα ψάρια. Πρόσθεσε λοιπόν λίγες σταγόνες αντιχλώριο ανά λίτρο (στα pet shops) προτού το ρίξεις στη δεξαμενή.

-Διάλεξε ανθεκτικά ψάρια: Τα Bettas, τα χρυσόψαρα και τα pacus με την κόκκινη κοιλιά επιβιώνουν ευκολότερα, ενώ τα neon tetras –το ψάρι με το οποίο ξεκινούν οι περισσότεροι– σπάνια επιζούν.

-Μην αμελείς να αντικαθιστάς τακτικά το νερό: Βγάλε το 10% από το νερό του ενυδρείου κάθε εβδομάδα, ή περίπου το 30% κάθε μήνα, και αντικατέστησέ το με νέο (αποχλωριωμένο) νερό.

-Μην τα παραταΐζεις: Όσο και πεινασμένα κι αν φαίνονται τα ψάρια σου (επειδή όντως μοιάζουν να παρακαλούν, καθώς σπρώχνουν το ένα το άλλο στο μπροστινό μέρος του ενυδρείου), ακολούθησε αυστηρά τις οδηγίες στην ετικέτα της συσκευασίας της τροφής τους. Ή αγόρασε έναν αυτόματο διανεμητή τροφής (σε καταστήματα κατοικιδίων).Ακολούθησε το allyou στο Instagram!