4 λόγοι να βάλεις την εχινάκεια στην ζωή σου - AllYou.gr

Search

4 λόγοι να βάλεις την εχινάκεια στην ζωή σου

Επωφελήσου από αυτό το φυτό και βελτίωσε το δέρμα και τα μαλλιά σου!

01 Νοεμβρίου 2016

Με το που κάνει λίγο κρύο, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να φτιάξουμε ένα τσάι από εχινάκεια (Echinacea). Πρόκειται για ένα καταπληκτικό φυτό το οποίο είναι γνωστό κυρίως ως το απόλυτο φυσικό φάρμακο για όταν θέλουμε να δώσουμε ένα boost στον κουρασμένο οργανισμό μας.

Γιατί, λοιπόν, να μην επωφεληθείς από την ώθηση που δίνει στον οργανισμό σου και να το χρησιμοποιήσεις και για μια καλύτερη επιδερμίδα και μαλλιά; Το εκχύλισμα της εχινάκειας χρησιμοποιείται πλέον ως συστατικό σε προϊόντα για το δέρμα και τα μαλλιά, καθώς μπορεί να κάνει θαύματα σε αυτά.

Διάβασε λοιπόν τα παρακάτω, για να μάθεις τι μπορεί να σου προσφέρει η χρήση της εχινάκειας:

#1. Καταπολεμά την ακμή

Πολλές κρέμες κατά της ακμής πλέον περιλαμβάνουν εκχύλισμα εχινάκειας. Ανακουφίζει το δέρμα ενώ βοηθάει στο να «ξεπρηστεί» ο ιστός του δέρματος που επηρεάζεται από την ακμή. Επίσης, καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή του δέρματος, κάτι που προσφέρει «ελευθερία» από την ακμή μακροπρόθεσμα.

#2. Μειώνει τις ρυτίδες

Η εχινάκεια συστήνεται ανεπιφύλακτα για τέτοιες περιπτώσεις καθώς βοηθάει στη μείωση των ρυτίδων μέχρι και κατά 55%. Περιέχει ταννίνη μια ουσία η οποία λειτουργεί στυπτικά και έχει συρρικνούμενη επιρροή στα κύτταρα του δέρματος.

#3. Μακραίνει τα μαλλιά

Βοηθάει στην τριχόπτωση ενώ ενισχύει στην αύξηση των μαλλιών καθώς τα κάνει πιο πυκνά και γερά. Δυναμώνει εις βάθος μέχρι και τους θύλακες των μαλλιών ενώ βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.  

#4. Καταπολεμά την πιτυρίδα

Η εχινάκεια είναι ένα από τα πιο φημισμένα βότανα κατά της πιτυρίδας. Οι αντι-μικροβιακές της ιδιότητες μειώνουν την πιτυρίδα μακροπρόθεσμα, όταν χρησιμοποιείται για μεγάλο διάστημα. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!