Skip to main content

ΟΜΟΡΦΙΑ

3 τροφές που δεν περίμενες ότι κάνουν καλό στην ακμή

Απόκτησε καθαρή επιδερμίδα, τρώγοντας!


Κέλλυ Νόβακ

Αν θέλουμε να έχουμε μια καθαρή και λαμπερή όψη, πρέπει να δώσουμε βάση τόσο στην καθημερινή μας ρουτίνα όσο και στο τι τρώμε.

Όπως καταναλώνεις συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες για πιο γερά μαλλιά ή νύχια κτλ., έτσι και οι τροφές που υπάρχουν στην καθημερινή σου διατροφή καθορίζουν την υγεία της επιδερμίδας σου.

Θα δεις τεράστια διαφορά, ειδικά αν εμφανίζεις συχνά σημάδια ακμής, αν αρχίσεις να προσέχεις έστω και λίγο την διατροφή σου και συμπεριλάβεις τις σωστές τροφές σε αυτή.

Σίγουρα μέχρι τώρα θα γνωρίζεις ήδη ότι υπάρχουν μερικά τρόφιμα τα οποία κάνουν καλό στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, αλλά τα παρακάτω είμαι σίγουρη ότι δεν θα περίμενες ότι κάνουν καλό ακόμα και στην ακμή!

Αν λοιπόν, είσαι… επιρρεπής στα σπυράκια και τις δερματικές ενοχλήσεις, βάλε αυτές τις 3 τροφές στην διατροφή σου asap!

Καστανό ρύζι και φασόλια

Άρχισε να χρησιμοποιείς σαν συνοδευτικό στα ψητά σου το καστανό ρύζι και τα φασόλια, μιας και ο συνδυασμός κάνει θαύματα για τα σπυράκια! Ο συνδυασμός της πρωτεΐνης και των σιτηρών προσφέρει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μειώνει την εμφάνιση ακμής.

Κολοκυθόσποροι (σποράκια)

Πες αντίο στα βλαβερά σνακ και βάλε τα σποράκια στην ζωή σου! Τροφές σαν τους σπόρους κολοκύθας είναι πλούσιες σε ψευδάργυρο και βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής. Για την ακρίβεια, αν εμφανίζεις συχνά σπυράκια μπορεί να φταίει η έλλειψη ψευδάργυρου οπότε βρες κάθε δυνατό τρόπο να τον συμπεριλάβεις στην διατροφή σου.

Κουνουπίδι

Το χημικό στοιχείο, θείο, γνωστό και ως το «μεταλλικό στοιχείο της ομορφιάς» προσφέρει λείο και λαμπερό δέρμα. Βοηθάει στο να «ξεβουλώσουν» οι πόροι της επιδερμίδας και προσφέρει μια λαμπερή όψη. Το θείο μπορείς να το βρεις σε λαχανικά όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο ή το λάχανο kale.

Photo: Pinterest

Διαβάστε επίσης

ΟΜΟΡΦΙΑ

Είναι βλαβερό το ημιμόνιμο μανικιούρ;

Βρες εδώ την απάντηση που ζητάς!

ΟΜΟΡΦΙΑ

AHA: Η δική μου εμπειρία ομορφιάς!

Και γιατί παραμένω ακόμα ερωτευμένη με τη δράση τους! 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.