Skip to main content

ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς να "αγκαλιάσεις" την ηλικία σου

Πολύτιμες συμβουλές για να αγαπήσεις την ηλικία αλλά και την επιδερμίδα σου!


Κέλλυ Νόβακ

“Forever Young”, λέει το κλασικό άσμα των ‘80s και ναι, θα θέλαμε να είμαστε νέες για πάντα. Για εμάς όμως του πιο… ρεαλισμού, ας πούμε τα πράγματα ως έχουν: μεγαλώνουμε κορίτσια! Και να σου πω κάτι; Γιατί πρέπει να είναι «κακό» αυτό; Γιατί πρέπει να φοβόμαστε τον χρόνο; Και ειδικά, τον χρόνο στο πρόσωπό μας; Τι κι αν έχουμε μερικές ρυτίδες; Μερικά σημάδια κούρασης; Αυτό πάει να πει ότι ζούμε!

Παρόλα αυτά, επειδή, όπως είπα, είμαστε ρεαλίστριες, ρεαλιστικότατα θα σου πω ότι όλες οι γυναίκες no matter την ηλικία μας, θέλουμε να δείχνουμε φρέσκιες. Εδώ, θα με βρεις σύμφωνη. Ναι, πρέπει να είμαι φρέσκιες και να προσέχουμε την επιδερμίδα μας. Να διατηρήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε την επιδερμίδα μας λαμπερή δηλαδή, με ρυτίδες ή χωρίς.

Για τις πιο ώριμες γυναίκες και πιο ώριμες επιδερμίδες λοιπόν, έχω να σου προτείνω τα παρακάτω. Πρόκειται για συμβουλές οι οποίες δεν είναι του τύπου «αυτό το tip θα σε κάνει να δείχνεις 10 χρόνια μικρότερη», αλλά πρόκειται για έναν «οδηγό» που πρέπει όλες οι γυναίκες να γνωρίζουμε ή ν’ ακολουθούμε, όσον αφορά αυτά τα θέματα, με σκοπό να «αγκαλιάσουμε» και ν’ αγαπήσουμε την ηλικία μας, Hellen Mirren-style!

Συμβουλή #1: Να είσαι «έξυπνη» με την ρουτίνα ομορφιάς σου

Φρόντισε να βρεις μια ρουτίνα ομορφιάς η οποία να σε βολεύει έτσι ώστε να την ακολουθείς καθημερινά και η οποία βοηθάει την αναπαραγωγή κολλαγόνου, που βελτιώνει την όψη των λεπτών γραμμών στο πρόσωπο. Σημαντικό είναι να περιλαμβάνεις στην ρουτίνα σου και μια ισχυρή κρέμα ματιών, καθώς αυτό είναι το σημείο το οποίο «αδυνατίζει» περισσότερο με τον καιρό.

Συμβουλή #2: Να είσαι προσεκτική με την προστασία από τον ήλιο

Αν ένα πράγμα σχετικά με την περιποίηση της επιδερμίδας μου, έχω μάθει από την μητέρα μου, είναι η εφαρμογή αντηλιακής όλο τον χρόνο. Ο ήλιος είναι ο χειρότερος εχθρός της πρόωρης γήρανσης. Είπαμε δεν μας πειράζει αν φαίνεται η ηλικία μας, αλλά να μην δείχνουμε και μεγαλύτερες! Η έλλειψη αντηλιακής προστασίας το προκαλεί αυτό! Γι’ αυτό ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ αντηλιακό από σήμερα (με SPF 50) και ΌΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ! Α, και κανένα καπελάκι να φοράς που και που, κακό δεν κάνει…

Συμβουλή #3: Ξανασκέψου αν τα προϊόντα μακιγιάζ σου είναι τα κατάλληλα

Μεγαλώνοντας, το δέρμα έχει την τάση να χάνει την ελαστικότητά του. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσαρμόσεις κι εσύ την ρουτίνα ομορφιάς σου καταλλήλως. Για π.χ. απέφυγε τα foundation σε μορφή πούδρας και προτίμησε τις υγρές και κρεμώδεις φόρμουλες που κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο και το κάνουν να δείχνει πιο λαμπερό!

Συμβουλή #4: «Αγκάλιασε» τις αλλαγές στα μαλλιά σου

Οι ορμόνες αλλάζουν –ειδικά κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης-, κάνοντας τα μαλλιά να γίνονται πιο λεπτά και αδύναμα. Χρησιμοποίησε θρεπτικά σαμπουάν και conditioner τα οποία θα δυναμώσουν την τρίχα και θα κάνουν τα μαλλιά σου απαλά. Σε αυτό θα συμβάλλει και η σωστή διατροφή, γι’ αυτό φρόντισε να τρως σωστά και πολλά λαχανικά και φρέσκα φρούτα τα οποία θα θρέψουν μαλλιά και επιδερμίδα, εκ των έσω!

Κεντρική φωτό: Instagram @cindycrawford

Διαβάστε επίσης

ΟΜΟΡΦΙΑ

Είναι βλαβερό το ημιμόνιμο μανικιούρ;

Βρες εδώ την απάντηση που ζητάς!

ΟΜΟΡΦΙΑ

AHA: Η δική μου εμπειρία ομορφιάς!

Και γιατί παραμένω ακόμα ερωτευμένη με τη δράση τους! 

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου