Skip to main content

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

8 από τα πιο θεαματικά beauty looks του οίκου Givenchy

12 χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής του brand Riccardo Tisci, «έπαιξε» με τα όρια της πραγματικότητας - ουτοπίας.


Κέλλυ Νόβακ

Καμιά φορά θέλουμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε. Όπως για π.χ. ένα πανάκριβο ρούχο που μόνο μπορούμε να θαυμάσουμε από “μακριά”. Για κάποιον λόγο, αυτό μου έρχεται και στο μυαλό, όταν σκέφτομαι ή αντικρύζω τις εμφανίσεις από τις συλλογές του Riccardo Tisci. Ο ίδιος μετά από 12 χρόνια «σχέσης» με τον οίκο Givenchy (όντας δηλαδή μέχρι και πριν λίγες ημέρες ο καλλιτεχνικός διευθυντής του brand) κατάφερε να κάνει το κοινό του να αναζητάει πράγματα που δεν ήξερε ότι ήθελε, ή ακόμη καλύτερα πράγματα που δεν μπορεί –υπό μια γενικότερη έννοια- να αποκτήσει. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, αναφέρομαι στα πάντα εντυπωσιακά beauty looks που συνόδευαν τα σύνολα που σχεδίαζε για τον οίκο.

O Tisci «παίζει» πάρα πολύ με τα όρια της… ουτοπικής πραγματικότητας. Και εξηγώ: ήταν πολλές οι φορές, μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια, όπου ο σχεδιαστής (σε συνεργασία με τους καλύτερους makeup artists και hairstylists φυσικά) δημιούργησε beauty looks τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν στην πραγματική ζωή και καθημερινότητα. Έπρεπε μια γυναίκα να είναι πολύ τολμηρή για π.χ. ώστε να φορέσει μια μάσκα προσώπου από λαμπερά στολίδια στην καθημερινότητά της ή και σε άλλες περιστάσεις.

Παρόλα αυτά, το twist είναι το εξής: παρόλο που τα looks που αντικρίζαμε πολλές φορές στις πασαρέλες του, και που γνωρίζαμε ότι δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινότητα μας με κάποιον τρόπο, γιατί ακριβώς θα ήταν κάτι εξαιρετικά τολμηρό, θέλαμε  να το αποκτήσουμε. Το εκάστοτε… μίνι «έργο τέχνης» που μας παρουσίαζε κάθε φορά, όσο θεαματικό και «έξω» από την πραγματικότητα μας και αν ήταν, αποτελούσε –και συνεχίζει να αποτελεί- πόλο έλξης για εμάς. Φταίει το γεγονός, λοιπόν, αυτού που είπα στην αρχή; Θέλουμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε; Ή απλά ο Tisci μέσα σε αυτή την δεκαετία μας προετοίμαζε ώστε να μας “καταφέρει” τελικά, να δοκιμάσουμε κάτι τελείως εκτός των ορίων μας, εκτός πραγματικότητας; Όπως όμως με κάθε έργο τέχνης, καμιά φορά είναι σοφό να μην ψάχνουμε να βρούμε μια λογική εξήγηση. Αρκεί μόνο να αποδεχτούμε τα συναισθήματα που μας προκαλεί, και απλά να προχωρήσουμε στο να απολαύσουμε το θέαμα. Και κάθε ένα από τα παρακάτω beauty looks είναι χωρίς δεύτερη σκέψη, θεαματικά. 

6givenchy-best-beauty-looks-tisci-01.jpg 6givenchy-best-beauty-looks-tisci-02.jpg 6givenchy-best-beauty-looks-tisci-03.jpg 6givenchy-best-beauty-looks-tisci-04.jpg 6givenchy-best-beauty-looks-tisci-05.jpg 6givenchy-best-beauty-looks-tisci-06.jpg 6givenchy-best-beauty-looks-tisci-07.jpg 6givenchy-best-beauty-looks-tisci-08.jpg 

Διαβάστε επίσης

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Under-eye filler: τι θέλουν οι ειδικοί να γνωρίζετε πριν το δοκιμάσετε

Είναι αυτή η θεραπεία πραγματικά για εσάς;

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Microblanding: Είναι ο τρόπος να πετύχεις τα φρύδια των ονείρων σου;

Το απόλυτο μυστικό ομορφιάς για τέλεια ανανεωμένη εμφάνιση!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ