Skip to main content

BEAUTY NEWS

Tommy Rocher: «Το εργαστήριο είναι ο κόσμος μας ολόκληρος»

Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για την θρυλική εταιρεία προϊόντων ομορφιάς Yves Rocher!


Κέλλυ Νόβακ

Η περιποίηση του προσώπου σου, όπως και του δικού μου, όπως και κάθε γυναίκας είναι υπόθεση προσωπική. Και γίνεται δικαιολογημένα υπόθεση προσωπική, εφόσον ασχολείσαι με αυτήν από τα 18 σου χρόνια κι αφού -από την μικρή κιόλας αυτή ηλικία- αναζητάς το καλύτερο για το πρόσωπο σου. Ό,τι πιο φυσικό και αγνό. 

Κι όταν μιλάμε για φυσικότητα στα προϊόντα περιποίησης  και ομορφιάς, είναι λογικό να μας έρχεται στο μυαλό η γαλλική εταιρία καλλυντικών Yves Rocher.

Πρόσφατα, βρέθηκε στην Αθήνα ο Tommy Rocher, εγγονός του ιδρυτή Yves Rocher, καθώς και ο Xavier Ormancey, Διευθυντής Έρευνας και Τεχνολογίας του διάσημου Οίκου, και σε ένα πρωινό απόλυτης ομορφιάς, είχα την την ευκαιρία, ακούγοντας τους να μιλούν για τα προϊόντα Yves Rocher και να αναλύουν τις ιδιότητες τους, να μάθω και να ανακαλύψω όλα όσα ήθελα να ξέρω γι αυτά. Και βέβαια δεν θα κρατήσω τη γνώση μόνο για μένα! Θα την μοιραστώ μαζί σου, επειδή θέλω να γνωρίζεις κι εσύ πόσο η φύση μπορεί να σε κάνει όμορφη και λαμπερή.

Ο Tommy και ο Xavier μίλησαν για την αφοσίωση τους στην εταιρία και τόνισαν πως ο Όμιλος Yves Rocher είναι ένας οικογενειακός και ανεξάρτητος όμιλος, τον οποίο διαχειρίζεται κατά 97% η οικογένεια Rocher.

Όλη η φιλοσοφία της εταιρίας βασίζεται στην φυσικότητα των προϊόντων.

Δεν παρέλειψαν, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, να υποστηρίξουν και να τονίσουν την υπεροχή της Φυτικής Κοσμετολογίας (Cosmétique Végétale). 

Για να καταλάβεις, περίπου 150 ερευνητές βρίσκονται στα εργαστήριά της εταιρίας, οι οποίοι ειδικεύονται σε κάθε μορφή ζωής από τα φυτά και ερευνούν σε βάθος τα πάντα μέχρι να καταλήξουν στο τελικό προϊόν που θα «προσφέρουν» στην επιδερμίδα μας. «Είμαστε παθιασμένοι με τα φυτά», δήλωσαν χαμογελαστοί!.

Με πάνω από 30 εκατομμύρια πελάτισσες το χρόνο και 6.000 σημεία πώλησης, η Yves Rocher έχει καταφέρει να κερδίσει εδώ και χρόνια την εμπιστοσύνη του κόσμου. Φυσικά, αυτό οφείλεται και στην ποιότητα των προϊόντων. Σε αυτό έχει συμβάλλει και ο επικεφαλής των εργαστηρίων Xavier Ormancey. Ο ίδιος μετράει ήδη στην πλάτη του πολλά χρόνια εμπειρίας στο χώρο της κοσμετολογίας, ξεκινώντας στην L’ Oreal Paris και αργότερα δουλεύοντας για τον οίκο Chanel, ως Διευθυντής Κοσμετολογίας στο Τμήμα Ερευνών για 20 ολόκληρα χρόνια. Ο Ormancey μαγεύεται από την βιοποικιλότητα που πρόσφέρει η φύση και την αλληλεπίδραση που έχει με ολόκληρο το οικολογικό σύστημα. Αυτός ήταν και ο λόγος που ταξίδεψε και σε όλο τον κόσμο, μαθαίνοντας και εξελίσσοντας τις γνώσεις του, με σκοπό να επικοινωνήσει δύο διαφορετικούς κόσμους μαζί: Την προγονική και μοντέρνα ιατρική. 

Όσο βρίσκονταν στον οίκο Chanel, o Ormancey, είχε την ευκαιρία να «σπρώξει» όλο και περισσότερο την εταιρία προς την αγορά των προϊόντων για το σώμα και το πρόσωπο. 

Αυτό δικαιολογεί και την μεγάλη γκάμα καλλυντικών προϊόντων που διατίθενται κάθε χρόνο από την Yves Rocher: «Κάθε χρόνο παρασκευάζουμε 400 νέα προϊόντα, εκ των οποίων τα μισά είναι για το μακιγιάζ», δήλωσε ο ίδιος. 

Μέσα από όλη αυτήν την έρευνα, την ενασχόληση και τον σεβασμό απέναντι στα φυτά (ο όμιλος διαθέτει εξάλλου 250 μονάδες φυτικής παραγωγής), η εταιρία ήταν λογικό να στραφεί και να επαναπροσδιορίσει την δυναμική μιας αγαπημένης και δημοφιλούς κρέμας, της κρέμας Riche Crème. 

Η σειρά της θρυλικής κρέμας, Riche Crème, μιας κρέμας που αποτελεί «σταθερή αξία» στη φροντίδα ομορφιάς για περισσότερο από 40 χρόνια, επιστρέφει ανανεωμένη και ενισχυμένη. Λόγω των συνεχών ερευνών και ανακαλύψεων βελτιώνεται, διαθέτοντας 30 πολύτιμα έλαια εμπλουτισμένα με 1.000 άνθη τριανταφυλλιάς. Η μέθοδος δημιουργίας της, αυτής του enfleurage, εξασφαλίζει την Αφομοίωση, μια τεχνική αιχμής για αποτελεσματική δράση στην καρδιά της επιδερμίδας, με ακόμα πιο απαλή σύνθεση.

yvesrocher_01.jpg

Στην Ελλάδα, τα προϊόντα της Yves Rocher διακινούνται από το 1981. Από το 2011 πωλούνται στην Ελλάδα και στα Notos Galleries σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Καλαμάτα και Λάρισα.

Για ακόμη περισσότερες πληροφορίες μπες εδώ

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

5 νέες αφίξεις αρωμάτων που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις αυτήν την άνοιξη

Τα νέα αρώματα που θα προσθέσουμε στο boudoir μας

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά