Skip to main content

BEAUTY NEWS

#WomanPower: Όταν 5 γυναίκες επιστήμονες άλλαξαν τον κόσμο

Το ίδρυμα L’ ORÉAL σε συνεργασία με την UNESCO, ανακοινώνει την διακήρυξη για την προαγωγή του ρόλου των γυναικών στην επιστήμη!


Κέλλυ Νόβακ

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο όταν βλέπει κανείς γυναίκες να διακρίνονται σε αυτό που κάνουν. Όποιος και αν είναι ο τομέας τους, όποια και αν είναι η διάκριση. «Μικρή» ή «μεγάλη». Αλλά ειδικά όταν έχουν συμβάλλει με το έργο τους στην επιστήμη, γίνεται μεγαλειώδες.

Γιατί σου τα λέω όλα αυτά; Γιατί πρόσφατα μάθαμε τα εξής σημαντικά νέα: Πέντε κορυφαίες γυναίκες επιστήμονες και 15 φερέλπιδες νεαρές ερευνήτριες βραβεύτηκαν στο Παρίσι για την προσφορά τους στην Επιστημονική Έρευνα. Η Irina Bokova, Γενική Διευθύντρια της UNESCO και ο Jean-Paul Agon, Πρόεδρος και CEO της L’Oréal και Πρόεδρος του Ιδρύματος L’Oréal, άδραξαν την ευκαιρία για να ανακοινώσουν τη Διακήρυξη Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη. Η Διακήρυξε υπογράφηκε ήδη από πολυάριθμους καλεσμένους της Τελετής και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης των γυναικών στις επιστήμες. Είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.forwomeninscience.com , ώστε να μπορούν όλοι να υποστηρίξουν αυτόν τον σκοπό.

Εδώ και 18 χρόνια, το πρόγραμμα L'Oréal-UNESCO "Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη" ενθαρρύνει, προάγει και τιμά γυναίκες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Η τρέχουσα κατάσταση, ωστόσο, δείχνει ότι απομένουν πολλά ακόμη να γίνουν. Η ετήσια Τελετή Βράβευσης ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της Διακήρυξης Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη: μία εκστρατεία που στόχο έχει να καλέσει την επιστημονική κοινότητα και το γενικό κοινό να συμβάλλουν, ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός της αλλαγής για τις γυναίκες στην επιστήμη.

Ο Jean-Paul Agon, η Irina Bokova και η φετινή Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης και πρώην Βραβευμένη και Νομπελίστρια, Elizabeth Blackburn, υπέγραψαν τη Διακήρυξη μαζί με τις Βραβευμένες, τα Διεθνή Ανερχόμενα Ταλέντα και πολυάριθμους παριστάμενους καλεσμένους, προκειμένου να διασφαλιστεί η αναγκαία δημοσιότητα και υποστήριξη του κοινού, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να μπορούν να συνεργαστούν για την ισότητα των φύλων στις επιστήμες.

Σημαντική σημείωση: Η LOréal Hellas, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Επιστήμονες, θα προκηρύξει για 9η χρονιά τα Ελληνικά Βραβεία «LOréal-Unesco Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη», προσφέροντας σε 3 Ελληνίδες Ερευνήτριες τιμητική διάκριση και οικονομική βοήθεια 10.000 ευρώ στην κάθε μια.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30