#WomanPower: Όταν 5 γυναίκες επιστήμονες άλλαξαν τον κόσμο - AllYou.gr

Search

#WomanPower: Όταν 5 γυναίκες επιστήμονες άλλαξαν τον κόσμο

Το ίδρυμα L’ ORÉAL σε συνεργασία με την UNESCO, ανακοινώνει την διακήρυξη για την προαγωγή του ρόλου των γυναικών στην επιστήμη!

19 Απριλίου 2016

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο όταν βλέπει κανείς γυναίκες να διακρίνονται σε αυτό που κάνουν. Όποιος και αν είναι ο τομέας τους, όποια και αν είναι η διάκριση. «Μικρή» ή «μεγάλη». Αλλά ειδικά όταν έχουν συμβάλλει με το έργο τους στην επιστήμη, γίνεται μεγαλειώδες.

Γιατί σου τα λέω όλα αυτά; Γιατί πρόσφατα μάθαμε τα εξής σημαντικά νέα: Πέντε κορυφαίες γυναίκες επιστήμονες και 15 φερέλπιδες νεαρές ερευνήτριες βραβεύτηκαν στο Παρίσι για την προσφορά τους στην Επιστημονική Έρευνα. Η Irina Bokova, Γενική Διευθύντρια της UNESCO και ο Jean-Paul Agon, Πρόεδρος και CEO της L’Oréal και Πρόεδρος του Ιδρύματος L’Oréal, άδραξαν την ευκαιρία για να ανακοινώσουν τη Διακήρυξη Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη. Η Διακήρυξε υπογράφηκε ήδη από πολυάριθμους καλεσμένους της Τελετής και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης των γυναικών στις επιστήμες. Είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.forwomeninscience.com , ώστε να μπορούν όλοι να υποστηρίξουν αυτόν τον σκοπό.

Εδώ και 18 χρόνια, το πρόγραμμα L'Oréal-UNESCO "Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη" ενθαρρύνει, προάγει και τιμά γυναίκες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Η τρέχουσα κατάσταση, ωστόσο, δείχνει ότι απομένουν πολλά ακόμη να γίνουν. Η ετήσια Τελετή Βράβευσης ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της Διακήρυξης Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη: μία εκστρατεία που στόχο έχει να καλέσει την επιστημονική κοινότητα και το γενικό κοινό να συμβάλλουν, ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός της αλλαγής για τις γυναίκες στην επιστήμη.

Ο Jean-Paul Agon, η Irina Bokova και η φετινή Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης και πρώην Βραβευμένη και Νομπελίστρια, Elizabeth Blackburn, υπέγραψαν τη Διακήρυξη μαζί με τις Βραβευμένες, τα Διεθνή Ανερχόμενα Ταλέντα και πολυάριθμους παριστάμενους καλεσμένους, προκειμένου να διασφαλιστεί η αναγκαία δημοσιότητα και υποστήριξη του κοινού, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να μπορούν να συνεργαστούν για την ισότητα των φύλων στις επιστήμες.

Σημαντική σημείωση: Η LOréal Hellas, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Επιστήμονες, θα προκηρύξει για 9η χρονιά τα Ελληνικά Βραβεία «LOréal-Unesco Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη», προσφέροντας σε 3 Ελληνίδες Ερευνήτριες τιμητική διάκριση και οικονομική βοήθεια 10.000 ευρώ στην κάθε μια.

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

STAR STYLE

5 μυστικά για να ντυθείς και εσύ σαν την αγαπημένη σου σταρ

Αρκεί να «κλέψεις» τα στιλιστικά τους μυστικά για να αποκτήσεις και εσύ μια άψογη εμφάνιση!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Τα πιο ωραία τατουάζ που έχουμε δει σε μοντέλα

Ψάχνεις ποιο θα είναι το επόμενο σχέδιο που θα "χτυπήσεις"; Πάρε έμπνευση!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Πως να σταματήσω την ακατανίκητη επιθυμία μου για γλυκό;»

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να βάλεις στοπ στα γλυκά και είναι όλοι νόστιμοι.
STAR STYLE

Οι 6 καλύτερες εμφανίσεις της Michelle Pfeiffer στην μεγάλη οθόνη

Η γνωστή ηθοποιός αποδεικνύει ότι μπορεί να υποστηρίξει άψογα όχι μόνο τους ρόλους που τις δίνονται, αλλά και τα τρελά outfits τους!
BEAUTY TIPS

Όλη η αλήθεια για την τριχόπτωση του φθινοπώρου

Δεν είναι μύθος, αλλά πραγματικότητα – και σήμερα μαθαίνεις πώς θα αντιμετωπίσουμε την… πτώση.
BEAUTY TIPS

To ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ όταν ξεβάφεις τα νύχια σου

Αυτή η συνήθεια, σου κάνει τα νύχια πιο αδύναμα.