Skip to main content

BEAUTY NEWS

Mύθος ή αλήθεια; 4 απορίες για την ομορφιά που σου λύνουμε μια για πάντα

Σίγουρα αναρωτιέσαι, σίγουρα ακούς διάφορα. Ώρα, όμως, να μάθεις τι ισχύει.


Κέλλυ Νόβακ

Πολλά ακούμε κατά καιρούς, για το τι είναι σωστό να κάνεις με το μακιγιάζ σου, τα μαλλιά, το σώμα σου. Αρκεί να κάνεις μια κουβέντα με τις καλύτερες σου φίλες και από αυτή και μόνο θα ακούσεις τόσες πολλές διαφορετικές απόψεις για το τι είναι σωστό να κάνεις ή όχι στα θέματα της ομορφιάς!  

Για να ξεκαθαρίσεις όμως μια και καλή τις απορίες αυτές, σου λέω παρακάτω την πραγματικότητα. Τι είναι μύθος και τι είναι αλήθεια; Τώρα θα ξέρεις!

Αλήθεια: «Πρέπει να ξεβάφομαι κάθε βράδυ»

Ναι, ναι, ναι, ναι! Δεν ξέρω πόσες φορές θα πρέπει να απαντήσω θετικά όταν μου κάνουν αυτή την ερώτηση. Όταν κοιμάσαι φορώντας μακιγιάζ –ακόμα και αν δεν το αφαιρείς σωστά-, κλείνουν οι πόροι κάτι που σημαίνει ότι θα ξυπνήσεις με θαμπό πρόσωπο το πρωί και πολύ πιθανό και με κανένα σπυράκι…

Μύθος: «Αν πίνω πολύ νερό, θα σταματήσει το δέρμα μου να είναι ξηρό»

Ενώ το να πίνεις πολύ νερό κάνει πολύ καλό στην υγεία του οργανισμού αλλά και του δέρματος, δεν είναι αρκετό για να καταπολεμήσει την ξηρότητα. Επιβάλλεται να ενισχύσεις το ξηρό δέρμα με τις κατάλληλες ενυδατικές κρέμες το πρωί και το βράδυ.

Αλήθεια: «Πρέπει να πετάω τα καλλυντικά μετά την ημερομηνία λήξης τους»

Εννοείται πώς είναι αλήθεια αυτό. Και ενώ μπορεί να μην θέλουμε να πετάξουμε μια μάσκαρα μετά από 3-4 μήνες, σκέψου ότι μπορεί να επηρεάσει την υγεία των ματιών και της επιδερμίδας σου αντίστοιχα με άλλα προϊόντα. Να θυμάσαι τα εξής:

-Μάσκαρα, υγρό eyeliner: 3-6 μήνες

-Υγρό foundation, concealer, lip gloss: 6-12 μήνες

-Κραγιόν, κρεμώδη ρουζ: 12-18 μήνες

-Πούδρες: 24 μήνες

Μύθος: «Μπορώ να ξεφορτωθώ την κυτταρίτιδα για πάντα»

Κορίτσια, δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να ξεφορτωθούμε την κυτταρίτιδα τελείως. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να την μειώσουμε αρκετά με σωστή διατροφή, άσκηση και πολλά scrub από καφέ! Ουσιαστικά, όμως –και σε αυτό παίζουν ρόλο και τα γονίδια-, είτε είσαι πολύ αδύνατη, είτε έχεις καμπύλες η κυτταρίτιδα είναι κάτι που θα υπάρχει πάντα στο σώμα μας. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού

BEAUTY NEWS

Η Elsa Hosk ανανεώνει τα μαλλιά της με το κοντό κούρεμα που θα αντιγράψουμε αυτή την άνοιξη

Αν ψάχνεις κι εσύ το νέο σου hair look, αυτό το pixie cut είναι η πιο κομψή και θηλυκή επιλογή που μπορείς να κάνεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός