Skip to main content

BEAUTY NEWS

Έχεις ευαίσθητο δέρμα; Μάλλον πρέπει να σταματήσεις να πίνεις αυτό το ποτό

Ελπίζουμε να μην είσαι φαν αυτού του αλκοολούχου ποτού!


Κέλλυ Νόβακ

Αν ταλαιπωρείσαι από ακμή και γενικά από δερματικές παθήσεις είναι πολύ πιθανό να έχεις ήδη μια λίστα με τροφές και ποτά που μπορεί να επηρεάζουν την επιδερμίδα σου, σε αυτές τις περιπτώσεις. Και από μόνη σου μια έρευνα να κάνεις στο διαδίκτυο, θα δεις ότι τροφές και φαγητά όπως τα καυτερά μπαχαρικά, η καφεΐνη και το στρες (φυσικά!) είναι από τους βασικούς λόγους που… φουντώνουν αυτές οι δερματικές ενοχλήσεις.

Φυσικά, είναι και αρκετά αλκοολούχα ποτά που μπορούν να προκαλέσουν θέματα στην επιδερμίδα σου, όπως το ουίσκι, αλλά μια πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε το Journal of American Academy of Dermatology έχει μερικά ακόμη να προσθέσει στην λίστα αυτή.

Ρωτώντας πάνω από 83.000 γυναίκες στην Αμερική, ανακάλυψαν ότι καταναλώνοντας πάνω από 3 ποτήρια λευκό κρασί την εβδομάδα, οι πιθανότητες να εμφανίσουν δερματικές ενοχλήσεις αυξάνονται κατά 14%. Σε πολλές περιπτώσεις που η ποσότητα κατανάλωσης λευκού κρασιού αυξηθεί κι άλλο, το ποσοστό ανεβαίνει στο 50%!

Τα καλά νέα πάντως είναι ότι λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων που έχουν τα κόκκινα σταφύλια, ένα ποτήρι Merlot (με μέτρο όμως!) ή το ροζέ κρασί είναι πολύ απίθανο να προκαλέσει παθήσεις όπως ακμή ή ακόμη και rosacea.

Οπότε, πιες όσο θέλεις! Οκέι, υπεύθυνα πάντα…

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

BEAUTY NEWS

Η Monica Bellucci ποζάρει στο εξώφυλλο του περιοδικού ODDA και εντυπωσιάζει με το νέο της beauty look

Η εκρηκτική ηθοποιός μεταμορφώνεται σε μοντέρνα Ραπουνζέλ, με εντυπωσιακό μήκος στα μαλλιά της και φορώντας δημιουργίες του οίκου Balenciaga

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της