Skip to main content

BEAUTY NEWS

Σημύδα: Tο φυσικό αυτό προϊόν είναι το μόνο που χρειάζεσαι για το καλοκαίρι

Μάθε τα πάντα για τον «εξολοθρευτή» της κυτταρίτιδας και βγες στην παραλία με το σώμα που πάντα επιθυμούσες!


Κέλλυ Νόβακ

Την αποκαλούν  «εξολοθρευτή της κυτταρίτιδας». Τον μεγαλύτερό της «εχθρό». Ο λόγος για την σημύδα η οποία είναι η λύση στα προβλήματά μας! 

Κάθε καλοκαίρι, ο μεγαλύτερος μας δισταγμός (μπορεί και φόβος) είναι το πώς θα βγούμε στην παραλία. Γιατί, όσο κι αν χτυπιόμαστε στα γυμναστήρια, τρεφόμαστε σωστά και υγιεινά, η κυτταρίτιδα εξακολουθεί να έχει… πρωταγωνιστικό ρόλο στις εμφανίσεις μας στην παραλία! 

Ξέρεις καλά, ότι η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που μας απασχολεί όλες και πάντα! Στην εφηβεία, την εγκυμοσύνη, όταν το βάρος μας αυξομειώνεται, άμα καπνίζουμε κ.ο.κ.  

Και φυσικά, όλες ψάχνουμε τον ιδανικό συνδυασμό καλλυντικών, που θα αντιμετωπίσει τα αίτια και θα βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας μας. Τώρα, λοιπόν, αυτό το φυσικό προϊόν είναι, πια, το απόλυτο game changer στην ρουτίνα ομορφιάς μας!

Δεν θα σου κρύψω ότι έμαθα για την σημύδα πριν λίγο καιρό, όταν «έπεσαν» στα χέρια μου μια σειρά προϊόντων για την κυτταρίτιδα που έχουν ως βάση την σημύδα. Από τότε, βάλθηκα να μάθω τα πάντα για αυτήν. Ώστε να την δοκιμάσω και να σου πω τα αποτελέσματα! 
 

native_weleda_004.jpg


Λίγα λόγια για την σημύδα

Η σημύδα είναι κομψό και γεμάτο χάρη δέντρο που φτάνει σε ύψος μέχρι τα 15 μέτρα. Τα νεαρά φύλλα της σημύδας, είναι πλούσια σε σαπωνίνες. Περιέχουν ένα φλαβονικό διουρητικό παράγωγο, την υπεροσίδη, τερπένια και τανίνες. Δρα ως διουρητικό, αντισηπτικό και τονωτικό. Τα φύλλα της σημύδας είναι αποτελεσματικό ίαμα για την κυστίτιδα και άλλες φλεγμονές και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Η σημύδα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στις δερματικές παθήσεις, κυρίως στις πανάδες και τις λειχήνες. Η χρήση εσωτερικά βοηθά και στο πρόβλημα της ψωρίασης αλλά και της κυτταρίτιδας.

Πώς χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας

Τρεις είναι η πιο γνωστές χρήσεις της σημύδας και οι οποίες έχουν ορατά αποτελέσματα στην κυτταρίτιδα.

Σημείωση: Δοκίμασα όλες τις παρακάτω μεθόδους για ένα μήνα πριν στις προτείνω, καθώς ήθελα να είμαι σίγουρη ότι έχουν αποτέλεσμα.

#1. Peeling

Ένα προϊόν peeling με εκχυλίσματα σημύδας λειαίνει την επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει ήπια το δέρμα. Κάνοντας απαλό μασάζ με ένα τέτοιο προϊόν και κυκλικές κινήσεις στην περιοχή που το έχεις περισσότερο ανάγκη, κατά την διάρκεια του ντους διεγείρεται η μικροκυκλοφορία του δέρματος, εξαφανίζοντας σιγά-σιγά την όψη του φλοιού πορτοκαλιού. 
 

native_weleda_001.jpg

 #2. Μασάζ με λάδι σημύδας

Απλώνοντας το λάδι σημύδας στα σημεία που έχεις πιο έντονα τα σημάδια της κυτταρίτιδας και κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις θα δεις τεράστια διαφορά στο σώμα σου. Κάνοντας αυτή την διαδικασία αρχικά για 4 εβδομάδες κάθε μέρα, θα έχεις αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας. 
 native_weleda_002.jpg

 #3. Αποτοξινωτικός χυμός σημύδας

Καταναλώνοντας τον χυμό της σημύδας θα δεις άμεσα και ορατά αποτελέσματα, μέσα σε 3-6 εβδομάδες. Ο χυμός της σημύδας είναι αποτοξινωτικός καθώς βοηθά στην αποβολή των τοξινών και στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών. Πίνοντας τον χυμό 2 φορές την ημέρα, ο οργανισμός θα «ανασυγκροτηθεί» και συμπληρωματικά με το λάδι σημύδας τα αποτελέσματα θα σε εντυπωσιάσουν πραγματικά!

native_weleda_003.jpg


Must
-have προϊόντα που περιέχουν ως βάση το φυτό της σημύδας, είναι η σειρά περιποίησης κατά της κυτταρίτιδας της Weleda. Τα πρωτοποριακά προϊόντα με σημύδα της Weleda (peeling, λάδι σημύδας & χυμός) είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος σε αυτόν τον αγώνα. Η δράση των προϊόντων σημύδας της Weleda είναι διπλή: Προλαμβάνει τη δημιουργία κυτταρίτιδας εκεί που υπάρχει προδιάθεση, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει ουσιαστικά της υφής του δέρματος στα σημεία που έχει ήδη εκδηλωθεί. Δερματολογικές έρευνες επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα μετά από χρήση 28 μόλις ημερών!
 

native_weleda_005.jpg
native_weleda_006.jpg
 

Ακολούθησε, λοιπόν, όλα τα παραπάνω βήματα συνδυαστικά και να είσαι σίγουρη ότι θα δεις τεράστια αποτελέσματα στο σώμα σου! Εγώ, πάντως είδα και τώρα είμαι γεμάτη αυτοπεποίθηση για την επόμενη εξόρμησή μου στην παραλία!

Τα προϊόντα Weleda διατίθενται σε φαρμακεία και καταστήματα πώλησης βιολογικών προϊόντων.

Για περισσότερα μπες στο, www.weleda.gr

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30