Skip to main content

BEAUTY NEWS

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Το botox στους νέους μπλοκάρει τη συναισθηματική ανάπτυξη

Νέα βρετανική μελέτη αποκαλύπτει! 


Μαρία Μυλωνά

Το διαβάσαμε στο TheTOC 

Όλο και περισσότεροι νέοι κάτω των 25 κάνουν botox για να αποκτήσουν το ανέκφραστο πρόσωπο που λανσάρουν οι διασημοτήτες. Μπλοκάρουν έτσι το συναίσθημά τους. 

Μελέτη που έγινε στην Βρετανία δείχνει ότι το botox σε νεαρά άτομα μπορεί να μπλοκάρει την ομαλή συναισθηματική τους ανάπτυξη καθώς παραλύουν οι μύες του προσώπου που αποτυπώνουν τα συναισθήματά μας.

Σύμφωνα με την Χέλεν Κόλιερ, νοσοκόμα που ειδικεύεται σε θέματα αισθητικών επεμβάσεων - όπως αναφέρει στην επιθεώρηση Journal of Aesthetic Nursing -  όλο και περισσότεροι νέοι κάτω των 25 στρέφονται στο botox επιδιώκοντας να αποκτήσουν το «ανέκφραστο παγωμένο πρόσωπο» το οποίο έχουν πλέον λόγω των αισθητικών αυτών παρεμβάσεων πολλές διασημότητες. 

Η Χέλεν Κόλιερ επικαλείται μια θεωρία της ψυχολογίας, τη θεωρία της προσωπικής ανάδρασης, σύμφωνα με την οποία οι εκφράσεις του προσώπου δεν αποτυπώνουν απλά το συναίσθημα αλλά μπορούν επίσης να το επηρεάσουν, π.χ. ένα χαμόγελο από ένα αγαπημένο πρόσωπο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας ενώ πχ τα δάκρυα του μπορεί να την επιδεινώσουν.

«Ως ανθρώπινα όντα η ικανότητά μας να επιδεικνύουμε ένα μεγάλο εύρος συναισθημάτων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εκφράσεις του προσώπου» είπε η Κόλιερ στο BBC. «Αν κανείς εξαλείψει αυτές τις εκφράσεις [σε μικρή ηλικία] μπορεί να ανακόψει τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου» υποστήριξε.

Διάβασε περισσότερα εδώ 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30