Skip to main content

BEAUTY NEWS

Πώς μέσα σε 25 χρόνια η Estée Lauder έχει γράψει ιστορία στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού

Η Εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού των εταιρειών Estée Lauder, γιορτάζει την 25η επέτειό της και το σημαντικό της έργο ως τώρα!


Κέλλυ Νόβακ

 Σε μια άκρως εντυπωσιακή και συγκινητική ημέρα, μας προσκάλεσε η Estée Lauder Hellas, για να μας ενημερώσει για την σημαντική της ενέργεια, απέναντι στην εκστρατεία της κατά τοy καρκίνο του μαστού. Μια τεράστια αίθουσα, στο αριστοκρατικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, γέμισε με όλους εμάς που με την σημαντική βοήθεια του γνωστού brand, προσπαθούμε να περάσουμε στον κόσμο, το μήνυμα για τον σκοπό που είχε μία οραματίστρια: η Evelyn H. Lauder.
 

25years_estee_breastcancer_01.jpg
 

Αυτή η γυναίκα, πριν πολλά χρόνια πριν, διαπίστωσε πως οι γυναίκες παλαιότερα πέθαιναν από τη νόσο του καρκίνου του μαστού και κανείς δεν μιλούσε γι’ αυτό. Προβληματισμένη από την έλλειψη της επίγνωσης, της χρηματοδότησης αλλά και των πόρων που απαιτούνται για να ξεπεραστεί αυτή η ασθένεια, η Evelyn αποφάσισε να κάνει κάτι γι 'αυτό. Συν -δημιούργησε λοιπόν, τη ροζ κορδέλα… και τα υπόλοιπα έχουν γράψει ιστορία!

 Το 1992, ξεκίνησε την Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού των εταιριών Estée Lauder και άρχισε να διανέμει την χαρακτηριστική ροζ κορδέλα μέσα από τα stand των μαρκών της εταιρίας σε όλο τον κόσμο. Ένα χρόνο αργότερα, η Evelyn ίδρυσε το Breast Cancer Research Foundation® (BCRF), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, για τη άντληση χρηματοδότησης η οποία θα αφορούσε αποκλειστικά την έρευνα για τον καρκίνο του μαστού.
 

25years_estee_breastcancer_02.JPG
 

 Η Evelyn ξεκίνησε ένα κίνημα, φέρνοντας κοντά τους εργαζόμενους στην εταιρία, τους πελάτες, τις γυναίκες, τους ερευνητές, τους ηγέτες ανά τον κόσμο αλλά και τους ανθρώπους που είχε προσβάλει η ασθένεια για να βοηθήσουν στην εξεύρεση μιας θεραπείας.
 

25years_estee_breastcancer_03.JPG
25years_estee_breastcancer_04.JPG

Σε αυτή την 25η επέτειο της Εκστρατείας, το brand, τιμάει την κληρονομιά της Evelyn και το πρωτοποριακό της όραμα. Μέσω της ακλόνητης υποστήριξής του brand, στη χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού, της εκπαίδευσης και των ιατρικών υπηρεσιών, η παγκόσμια δέσμευση της εταιρείας Estée Lauder είναι ισχυρότερη από ποτέ. Ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος στον καρκίνο του μαστού.

Το BCRF, που ιδρύθηκε το 1993 από την αείμνηστη Evelyn H. Lauder, είναι ο κορυφαίος συνεργάτης των εταιριών Estée Lauder στην Εκστρατεία. Είναι η μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική οργάνωση για τον καρκίνο του μαστού στις Η.Π.Α. αφοσιωμένη στην εξάλειψη του καρκίνου του μαστού, υποσχόμενη για την πιο ελπιδοφόρα έρευνα στον κόσμο. Ενώ έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στην έρευνα, τη θεραπεία και τη φροντίδα, εκτιμάται ότι μία γυναίκα στις Η.Π.Α. διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού κάθε δύο λεπτά. (Πηγή: American Cancer Society)

 Το διάστημα που η Estée Lauder Companies χρηματοδοτεί πρωτοποριακή έρευνα μέσω του BCRF, έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος: 

 • Τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του μαστού μειώθηκαν κατά 38% τα τελευταία είκοσι χρόνια. • Τα ποσοστά επιβίωσης των τελευταίων πέντε ετών είναι μεγαλύτερα από 90% όταν ο καρκίνος του μαστού διαγιγνώσκεται εγκαίρως. • Οι θεραπείες προσαρμόζονται στον τύπο καρκίνου του μαστού ενός ατόμου, επειδή τώρα γνωρίζουμε ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μια ασθένεια, αλλά πολλοί διαφορετικοί τύποι ασθένειας • Η χειρουργική επέμβαση δεν είναι τόσο επεμβατική, και σήμερα οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να υποβληθούν σε αφαίρεση όγκου και όχι σε πλήρη αφαίρεση του μαστού (μαστεκτομή).

 Ωστόσο η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Αν και τα θανατηφόρα ποσοστά του καρκίνου του μαστού μειώνονται τα τελευταία 25 χρόνια, γυναίκες και οι άνδρες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να προσβάλλονται και να πεθαίνουν από την ασθένεια.

Τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις και εσύ

Αρχικά, να προμηθευτείς το νέο ροζ βραχιολάκι, κατά του καρκίνου του μαστού που έχει σχεδιάσει, για άλλη μια χρονιά, ο Δούκας Χατζηδούκας.*

25years_estee_breastcancer_05.jpg25years_estee_breastcancer_06.jpg

Ο Δούκας Χατζηδούκας και η Ελένη Μενεγάκη (Ambassador) στην καμπάνια για το Pink Ribbon Bracelet 2017

Έπειτα, με την βοήθεια των social media, μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία, με το χαρακτηριστικό ροζ κορδελάκι, κατά του καρκίνου του μαστού. Με κάθε post και τα hashtags #PinkRibbon25, #ELCdonates και κάνοντας tag το @bcacampaign, $25 δολάρια, θα δίνονται στον αγώνα κατά της ασθένειας.

Αν ενωθούμε όλοι μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς καρκίνο του μαστού!

*Το Pink Ribbon Bracelet του 2017 θα κυκλοφορήσει περίπου στις 20 Σεπτεμβρίου. Θα το βρεις σε όλα τα σημεία πώλησης Estee Lauder, αλλά και στα φαρμακεία μέσω του δικτύου της Darphin. Η τιμή του είναι 10,50 ευρώ και τα έσοδα από τις πωλήσεις του διατίθενται στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Αλμα Ζωής στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30