Skip to main content

BEAUTY NEWS

Γιατί το αποσμητικό σου πρέπει να είναι φυσικό

Φυσική ρουτίνα ομορφιάς, all the way!


Κέλλυ Νόβακ

Γενικά, ναι, είμαι φαν της φυσικής ομορφιάς. Δεν θεωρώ ότι πρόκειται απλά για μια «τάση» που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια, αλλά για μια αναγκαιότητα που προσφέρει σίγουρα τα επιθυμητά αποτελέσματα στο δέρμα μας, αλλά και μια πιο υγιή επιδερμίδα γενικότερα.

Αυτό λοιπόν, δεν περιλαμβάνει μόνο τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για το πρόσωπό μας, αλλά και για όλο μας το σώμα. Από την κρέμα σώματος μέχρι και το αποσμητικό! Ναι, ναι και το αποσμητικό –ειδικά αυτό!

Έχει αποδειχτεί σε πολλές περιπτώσεις, ότι τα αποσμητικά που δεν αποτελούνται από φυσικά συστατικά, δημιουργούν ενοχλήσεις στο δέρμα. Ακόμη πιο «ριζοσπαστικές» απόψεις αναφέρουν ότι τα αντιιδρωτικά προϊόντα, λόγω του ότι εφαρμόζονται πολύ κοντά στο στήθος, μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και κάποιες σοβαρές ασθένειες ή να προσφέρουν ανισορροπίες στις ορμόνες μιας γυναίκας.

Από την άλλη, τα φυσικά αποσμητικά, σε πολλές περιπτώσεις έχουν οφέλη και στην υγεία. Πέρα από γεγονός ότι δεν δημιουργούν ενοχλήσεις στο δέρμα, τέτοιου είδους προϊόντα δεν «μπλοκάρουν» τους πόρους, οπότε τα καλά βακτήρια λειτουργούν πιο σωστά, άρα προκαλείται και λιγότερη δυσοσμία. Ακόμη, στις μασχάλες οι οποίες δεν θα έχουν έτσι ενοχλήσεις από το αποσμητικό, θα επιβραδύνεται και η αναπαραγωγή νέων τριχών που σημαίνει ότι το ξύρισμά σου θα διατηρείται περισσότερο. Μάλιστα κάποια συστατικά που περιέχουν τα φυσικά αποσμητικά, όπως η αμαμελίδα, συρρικνώνει τους πόρους, κάνοντας το ξύρισμα της μασχάλης πιο ανώδυνο!

Τι να προσέχεις πριν αγοράσεις ένα φυσικό αποσμητικό

Όταν πρόκειται να αγοράσεις ένα φυσικό αποσμητικό, φρόντισε να περιέχει μια ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας και φυσικών, θρεπτικών αιθέριων ελαίων τα οποία βοηθάνε στο να μην υπάρχει έντονη δυσωδία, ενώ είναι «φιλικά» προς τα ευαίσθητα δέρματα.

Απέφυγε επίσης τα αποσμητικά με parabens και προπυλενογλυκόλη που είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν ενοχλήσεις στο δέρμα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν