Skip to main content

BEAUTY NEWS

True or False: Ξεσκεπάζουμε τους πιο κοινούς μύθους γύρω από την ομορφιά

Τι είναι αλήθεια τελικά;


Κέλλυ Νόβακ

Ξέρεις, καμιά φορά διαβάζουμε κάτι σε ένα site, σε ένα blog και αμέσως το πιστεύουμε. Όχι πως δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό, σίγουρα υπάρχουν πολλές έγκυρες πηγές ενημέρωσης εκεί έξω, παρόλα αυτά υπάρχει και πάρα πολύ παραπληροφόρηση. Ειδικά στα θέματα της ομορφιάς, όλοι μπορούν να είναι experts. Έτσι, δημιουργούνται και οι μύθοι.

Για να σου ξεκαθαρίσω λοιπόν λίγο το τοπίο, παρακάτω σου λέω τους 5 πιο κοινούς μύθους και τι είναι τελικά πραγματικότητα ή όχι.

#1. Αν κουρεύεις συχνά τα μαλλιά σου θα μακρύνουν πιο γρήγορα

Όχι. Αυτό που θα συμβεί όμως είναι ότι θα «καθαρίσεις» τα μαλλιά σου από τις ταλαιπωρημένες άκρες που αποτρέπουν από τα μακρύνουν τα μαλλιά σου.

#2. Όλα τα φυσικά συστατικά είναι ασφαλή για το δέρμα σου

Το να μην χρησιμοποιείς χημικά στο δέρμα σου, σίγουρα είναι πολύ καλό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα φυσικά συστατικά κάνουν για το δέρμα σου, ειδικά αν έχεις αλλεργικές τάσεις. Πολλά συστατικά μπορεί να προσφέρουν ενοχλήσεις στο δέρμα, οπότε κάθε φορά που δοκιμάζεις μια DIY συνταγή –ειδικά στο πρόσωπο-, φρόντισε να την τεστάρεις πρώτα στην άκρη του χεριού σου, για να δεις αν αντιδράει στο δέρμα σου.

#3. Τα λευκά σημάδια στα νύχια σου είναι λόγω έλλειψης ασβεστίου

Δεν έχει καμία σχέση αυτό, με την έλλειψη ασβεστίου, αν και πάρα πολύς κόσμος πιστεύει ότι αυτή είναι η αιτία! Ο πραγματικός «ένοχος» είναι τυχόν τραύμα στο νύχι ή η συχνή χρήση μανό.

#4. Αν τραβήξεις μια γκρι τρίχα από τα μαλλιά σου, ακόμη περισσότερες θα εμφανιστούν

Ω, κλασικός μύθος αυτός! Όταν τραβάς μια τρίχα από την ρίζα, επηρεάζεις μόνο τον θύλακα της τρίχας και όχι αυτούς γύρω από αυτόν. Τι σημαίνει αυτό; Ναι, μπορεί μια γκρι τρίχα να ξαναεμφανιστεί στο ίδιο σημείο, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει τα υπόλοιπα μαλλιά σου.  

#5. Η καθημερινή χρήση μέικ απ δεν επιτρέπει το δέρμα να «αναπνεύσει»

Ναι, σίγουρα μπορεί να «μπλοκάρουν» οι πόροι με το foundation και σε συνδυασμό με τους ρύπους του περιβάλλοντος να επηρεάζεται η υγεία της επιδερμίδας, αλλά εφόσον ξεβάφεσαι πριν κοιμηθείς, τότε όλα ΟΚ. Ακόμη καλύτερο θα ήταν να μιξάρεις το foundation σου με λίγη ενυδατική ή ένα έλαιο ομορφιάς, για περισσότερη θρέψη.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

5 νέες αφίξεις αρωμάτων που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις αυτήν την άνοιξη

Τα νέα αρώματα που θα προσθέσουμε στο boudoir μας

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά