Skip to main content

BEAUTY NEWS

Tα "ναι" και τα "όχι" της ρουτίνας ομορφιάς μου

Ποια είναι η ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει να ακολουθείς και πώς μπορείς να την αναβαθμίσεις για να δώσεις ένα boost στην επιδερμίδα σου;


Κέλλυ Νόβακ

Για εμένα, δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα από την περιποίηση της επιδερμίδας μου. Μπορεί το πρωί, πριν φύγω για την δουλειά να ξεχάσω να βάλω makeup, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν θα ξεχάσω να ενυδατώσω και να περιποιηθώ την επιδερμίδα μου.

Νομίζω, ότι αυτό οφείλεται στην… "εκπαίδευση" που είχα σαν παιδί, βλέποντας την μητέρα μου να εφαρμόζει πάντοτε στην επιδερμίδα της, δύο πράγματα: ενυδατική κρέμα και αντηλιακό προσώπου.

Από τότε ήξερα, ότι πρέπει να κάνω κι εγώ το ίδιο. Φυσικά, μεγαλώνοντας και κάνοντας την δουλειά που κάνω, είχα την ευκαιρία να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου.

Είναι σημαντικό λοιπόν, μια γυναίκα –ειδικά από μια ηλικία κι έπειτα- να γνωρίζει τι της ταιριάζει. Τι κάνει "καλό" στην επιδερμίδα της δηλαδή, και τι της προσφέρει μια νεανική αλλά και υγιή επιδερμίδα. 

Έχω λοιπόν, με τα χρόνια καταλάβει τι μου κάνει. Έχω ψάξει πάρα πολύ για την ακρίβεια, για να καταλήξω στα "ναι" και στα "όχι" της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς μου.

Και φυσικά, αυτά τα… “dos and don’ts”, πρέπει πάντα να προσαρμόζονται, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει το δέρμα μας κατά περιόδους, σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες (αν είναι χειμώνας, καλοκαίρι κτλ.) και, φυσικά –ειδικά τα τελευταία χρόνια- ανάλογα με τα οικονομικά μας.

Ευτυχώς "εκεί έξω" (aka στην ελληνική αγορά), υπάρχουν πολλές καλές εναλλακτικές, για όλες εμάς που ναι μεν, θέλουμε να προσέξουμε την επιδερμίδα μας και να εξελίξουμε αν θες, την ρουτίνα ομορφιάς μας, αλλά δεν θέλουμε να αδειάσουμε το ήδη… μισοάδειο πορτοφόλι μας!

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τους δικούς μου "κανόνες" για την περιποίηση της επιδερμίδας, με έχουν καθησυχάσει αρκετά. Γι’ αυτό και ξέρω ότι με τα παρακάτω "ναι" και "όχι", αλλά και τα κατάλληλα προϊόντα, μπορώ να προσφέρω στο δέρμα μου, όλα όσα χρειάζεται.

Σε τι πρέπει λοιπόν, να πεις εσύ "ναι" και σε τι "όχι";

ΝΑΙ στην καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού για το πρόσωπο.

ΌΧΙ στο να πέφτεις για ύπνο χωρίς να έχεις ξεβαφτεί.

ΝΑΙ στο να πλένεις κάθε μέρα το πρόσωπό σου με νερό ή με ένα καθαριστικό προσώπου

ΌΧΙ στο να ξεχνάς να εφαρμόζεις ενυδατική κρέμα προσώπου καθημερινά (πρωί-βράδυ)

ΝΑΙ στην ενίσχυση της δράσης της ενυδατικής σου κρέμας με personalized φροντίδα. Η δική μου επιδερμίδα π.χ. έχει ανάγκη από έξτρα λάμψη, ενυδάτωση αλλά και σύσφιγξη. Έτσι, κάθε μέρα, συνδυαστικά με την ενυδατική μου κρέμα, ακολουθώ μια tailor-made περιποίηση, που στοχεύει μόνο στα σημεία που θέλω εγώ να βελτιώσω (εγώ χρησιμοποιώ το Super Booster Velvet Concentrate που είναι για όλες τις ηλικίες και προσφέρει σύσφιγξη και τόνωση της επιδερμίδας).Έπειτα, συνεχίζω κανονικά με τη ρουτίνα ομορφιάς μου.

 creamboosters_frezyderm_03.jpg

 

ΌΧΙ στην καθημερινή απολέπιση προσώπου. Ναι μεν, το scrub βοηθάει στο να αποβάλλουμε όλα τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα μας, αλλά η καθημερινή του χρήση μπορεί να προκαλέσει δερματικές ενοχλήσεις. Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές και, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα –όπως εγώ-, προτίμησε ένα απαλό scrub που δεν θα τραυματίσει την επιδερμίδα σου.

ΝΑΙ στην "εκπαίδευση" της επιδερμίδας μας. Ίσως αυτό να είναι και το σημαντικότερο βήμα. Ναι, όλα τα παραπάνω που σου γράφω ισχύουν για την περιποίηση πολλών γυναικών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ταιριάζει σε κάθε γυναίκα και τον τύπο επιδερμίδας της. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και πάνω σε αυτή να "χτίσεις" την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς. Εγώ, αυτό το έμαθα μέσα από το εκπαιδευτικό site της Frezyderm, όπου ανακάλυψα ποια personalized φροντίδα χρειάζεται η επιδερμίδα μου, με σκοπό να ενισχύσω σωστά τη δράση της καθημερινής μου κρέμας. 

Να λοιπόν, πώς με λίγη… "εκπαίδευση" και τα κατάλληλα προϊόντα, μπορείς και εσύ να αποκτήσεις την υγιή επιδερμίδα που επιθυμείς!

*Χρήσιμο tip εφαρμογής:

Αφορά όποια αγωγή κι αν ακολουθήσεις: Εφάρμοσε από μία σταγόνα σε μέτωπο, πηγούνι, παρειές και άπλωσε σε όλο το πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις. Συνέχισε τη ρουτίνα περιποίησης με την καθημερινή σου κρέμα ή τον ορό.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

5 νέες αφίξεις αρωμάτων που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις αυτήν την άνοιξη

Τα νέα αρώματα που θα προσθέσουμε στο boudoir μας

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.