Skip to main content

BEAUTY NEWS

Αυτό το συστατικό είναι το μόνο που χρειάζεσαι για τέλεια επιδερμίδα

Έτσι θα αποκτήσεις λαμπερό και φωτεινό δέρμα!


Κέλλυ Νόβακ

Ας είμαστε ρεαλίστριες: Το δέρμα που είχαμε στα 16 ή στα 20, τα 25 δεν θα το έχουμε ποτέ ξανά. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι η επιδερμίδα μας δεν μπορεί να είναι σφριγηλή και χωρίς ρυτίδες!

Μπορεί την επιδερμίδα που είχαμε μικρές να μην έχουμε τώρα, αλλά μπορούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να την διατηρήσουμε υγιή και στην καλύτερη πιθανή κατάσταση!

Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να ενισχύουμε κάθε τόσο την ρουτίνα μας, με συστατικά που θα την βοηθήσουν να βελτιωθεί κι άλλο!

Ένα από αυτά τα συστατικά το οποίο επιβάλλεται να συμπεριλάβεις στην περιποίηση της επιδερμίδας σου, είναι και το φερουλικό οξύ.

Το φερουλικό οξύ ή ρυζέλαιο είναι ένα έλαιο που βγαίνει από το πίτουρο, τον εσωτερικό φλοιό του ρυζιού. Είναι ένα από τα πιο παλιά καλλυντικά είδη μακιγιάζ και περιποίησης στην ιστορία της ομορφιάς και βρισκόταν ανέκαθεν στην πούδρα ρυζιού των γκεϊσών και που χρησιμοποιείται ακόμα κι σήμερα, είτε ως απολεπιστικό, είτε ως βασικό συστατικό άλλων καλλυντικών.

Το έλαιο αυτό έχει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες οι οποίες προέρχονται από τις ίνες του ρυζιού και της βρόμης και το οποίο τελικά προσφέρει λάμψη στο πρόσωπο, ενώ καθυστερεί την γήρανση, μειώνοντας τα συμπτώματα όπου οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν την επιδερμίδα.

Όταν στο φερουλικό οξύ προστεθούν βιταμίνες C και Ε, τότε το έλαιο αυτό προστατεύει το δέρμα και από τον ήλιο. Η αλλαντοϊνη που περιέχει, έχει αντηλιακές αλλά και  αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καταπραΰνοντας από τα ηλιακά εγκαύματα.

Το ρυζέλαιο διαθέτει έναν φυσικό δείκτη αντηλιακής προστασίας, καθώς και δρα ενάντια στη φωτογήρανση, που οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση σε PABA (παρα αμινοβενζοϊκό οξύ).

Ακόμη, προστατεύει την επιδερμίδα από τις μολύνσεις του περιβάλλοντος, τις καιρικές μεταβολές, τον αέρα, το κρύο, τη ζέστη κ.ά.

Η σύνθεσή του είναι ελαφριά κάτι που το καθιστά ιδανικό για κάθε τύπο δέρματος, αλλά και για καθημερινή χρήση. Διεισδύει βαθιά στο δέρμα κι όπως όλα τα καθαρά φυτικά έλαια είναι μη φαγεσορογόνο, άρα δεν φράζει τους πόρους!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού

BEAUTY NEWS

Η Elsa Hosk ανανεώνει τα μαλλιά της με το κοντό κούρεμα που θα αντιγράψουμε αυτή την άνοιξη

Αν ψάχνεις κι εσύ το νέο σου hair look, αυτό το pixie cut είναι η πιο κομψή και θηλυκή επιλογή που μπορείς να κάνεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός