Ποιες βιταμίνες βοηθούν στην αντιγήρανση; - AllYou.gr

Search

Ποιες βιταμίνες βοηθούν στην αντιγήρανση;

Όλες οι απαντήσεις εντός!

17 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Kelly Novak

Υπάρχουν εκπληκτικά προϊόντα αντιγήρανσης στην αγορά, από κρέμες, serum, μάσκες κτλ., αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε να φροντίζουμε το δέρμα και το σώμα μας εκ των έσω, με θρεπτικές ουσίες.

Αυτό μπορεί να κάνει πραγματικά μεγάλη διαφορά στο δέρμα, την όψη αλλά και την υγεία του.

Προσωπικά, πιστεύω ότι το να συμπεριλαμβάνουμε κάποια συμπληρώματα διατροφής ή βιταμίνες στην καθημερινότητά μας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να καταπολεμήσουμε τα σημάδια της γήρανσης.

Ποιες βιταμίνες το καταφέρνουν αυτό λοιπόν;

Σελήνιο

Οι μικρές ποσότητες σεληνίου είναι πολύ σημαντικές για την υγεία του δέρματός μας γιατί έχει την τάση να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν ζημιές στα δερματικά κύτταρα.  

Βιταμίνη Ε

Όπως το σελήνιο, έτσι και η βιταμίνη Ε μπλοκάρει τις ελεύθερες ρίζες από το να καταστρέφουν τα κύτταρα. Η βιταμίνη Ε προσφέρει ενυδάτωση και βοηθάει στο να επιβραδύνονται τα σημάδια της γήρανσης.

Ιχθυέλαιο

Τα συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαιο στην καθημερινότητά σου μπορούν να κάνουν θαύματα στο δέρμα σου, μιας και περιλαμβάνουν Ω-3 (τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά) που διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο, ενώ μειώνουν τις φλεγμονές, βοηθούν την ακμή και προστατεύουν το δέρμα από την εμφάνιση ρυτίδων.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!