Skip to main content

BEAUTY NEWS

Βιταμίνη C: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις ευεργετικές της ιδιότητες

Ι “C” you…


Κέλλυ Νόβακ

Αν υπάρχει μια βιταμίνη την οποία γνωρίζουμε όλοι, είναι η C. Ξέρουμε καλά ότι υπάρχει στα πορτοκάλια και τα περισσότερα εσπεριδοειδή και ότι πρέπει να την παίρνουμε όταν είμαστε άρρωστοι ή όταν χρειαζόμαστε λίγη ενέργεια παραπάνω.

Ωραία όλα αυτά, δεν λέω, αλλά οι θαυματουργές ιδιότητες της βιταμίνης C πάνε παραπέρα. Φτάνουν μέχρι και στα θέματα της υγείας της επιδερμίδας μας.

Η βιταμίνη C είναι μία που πρέπει με κάποιο τρόπο να είναι μέρος του καθημερινού μας τελετουργικού ομορφιάς. Γιατί όμως; Τι το τρομερό κάνει αυτή η βιταμίνη στην επιδερμίδα μας; Όλες οι απαντήσεις παρακάτω!

Τι είναι η βιταμίνη C;

Πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό που προκύπτει φυσικά από τα φρούτα και τα λαχανικά και τυχαίνει να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα.

Γιατί πρέπει να βάλεις την βιταμίνη C στην ρουτίνα σου;

Μόλις μερικές σταγόνες βιταμίνης C το βράδυ μπορεί να κάνει ότι μεγάλες ποσότητες serum κάνουν! Βοηθάει στις φλεγμονές, στις διχρωμίες της επιδερμίδας, φωτίζει το δέρμα, το προστατεύει από τις UV ακτινοβολίες, ενώ βοηθάει στην αναπαραγωγή του κολλαγόνου (άρα είναι και αντιγηραντική).

Πώς χρησιμοποιείς την βιταμίνη C;

Όπως με τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος εφαρμογής. Πολλοί θα σου πουν ότι η βιταμίνη C μπορεί να μην είναι τόσο καλή όταν έρχεσαι σε άμεση επαφή με τον ήλιο. Για να είσαι σίγουρη λοιπόν, εφάρμοσε βράδυ πριν κοιμηθείς. Βέβαια, υπάρχουν πολλά προϊόντα ομορφιάς στην αγορά που την περιλαμβάνουν, με αποτέλεσμα να μην γίνεται τόσο βλαβερή ακόμα κι αν την χρησιμοποιείς μέρα.

Πώς την εφαρμόζω;     

Σε καθαρό πάντα πρόσωπο, στο οποίο πρώτα έχεις εφαρμόσει toner. Έπειτα, βάλε την ενυδατική σου κρέμα και άσε όλα τα προϊόντα να «κάτσουν» λίγο. Μπορείς επίσης, να επιλέξεις ένα serum με βιταμίνη C το οποίο είναι και αυτό αρκετά αποτελεσματικό για την επιδερμίδα, ενώ απορροφάται πιο εύκολα από το δέρμα. Έτσι, και μέρα να το εφαρμόσεις δεν θα έχεις πρόβλημα με την έκθεση στον ήλιο.

Σημαντική σημείωση

Μην ξεχνάς, ότι η βιταμίνη C τεχνικά, είναι οξύ. Αν χρησιμοποιείς κι άλλα οξέα στην επιδερμίδας σου, φρόντισε να περιμένεις τουλάχιστον 10 λεπτά, μεταξύ των εφαρμογών, ενώ αν δεις το δέρμα σου να κοκκινίζει ή να έχει ερεθισμούς, τότε πρέπει να σταματήσεις την εφαρμογή της. Σε αυτές τις περιπτώσεις συμβουλέψου τον δερματολόγο σου και πώς μπορείς να την συμπεριλάβεις στην ρουτίνα ομορφιάς σου, με ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού

BEAUTY NEWS

Η Elsa Hosk ανανεώνει τα μαλλιά της με το κοντό κούρεμα που θα αντιγράψουμε αυτή την άνοιξη

Αν ψάχνεις κι εσύ το νέο σου hair look, αυτό το pixie cut είναι η πιο κομψή και θηλυκή επιλογή που μπορείς να κάνεις

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε