Skip to main content

BEAUTY NEWS

Τι πραγματικά συμβαίνει στα μαλλιά σου όταν τα βάψεις;

Τι ισχύει και τι όχι;


Κέλλυ Νόβακ

Όλες αγαπάμε τα μαλλιά μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να τα αλλάζουμε που και που. Είτε για προσωπικούς λόγους (π.χ. μόλις χώρισες), είτε απλά επειδή αλλάζει η σεζόν, το να κάνουμε μια χρωματική αλλαγή στα μαλλιά μας, μας κάνει να αισθανόμαστε άλλοι άνθρωποι!

Παρόλα αυτά, πολλές γυναίκες φοβούνται να κάνουν κάποια ριζική αλλαγή, γιατί υπάρχουν τόσοι μύθοι γύρω από την βαφή των μαλλιών, που τις κάνουν να πιστεύουν ότι πρόκειται να τα καταστρέψει.

Τι ισχύει όμως και τι όχι;

Mύθος #1: Αν βάφεις τα μαλλιά σου τα καταστρέφεις

Ισχύει και δεν ισχύει. Όλα εξαρτώνται από το τι κάνεις και τι προϊόντα χρησιμοποιείς είτε εσύ, είτε η κομμώτριά σου. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει και η κατάσταση των μαλλιών σου όταν πας να τα βάψεις. Αν δηλαδή, αν τα μαλλιά σου δεν είναι υγιή και έχεις σκοπό να κάνεις ντεκαπάζ, τότε σίγουρα τα μαλλιά σου θα καταστραφούν. Σε όλες τις περιπτώσεις, πριν δοκιμάσεις το οτιδήποτε στα μαλλιά σου, συμβουλέψου πρώτα την κομμώτριά σου και ρώτα την τι προϊόντα χρησιμοποιεί σε αυτά.

Mύθος #3: Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς σεσουάρ αν έχεις βάψει τα μαλλιά σου

Η αλήθεια είναι ότι αν μόλις έχεις βάψει τα μαλλιά σου, ειδικά αν έχεις χρησιμοποιήσει ντεκαπάζ, τότε είναι πολύ ευαίσθητα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις είτε το πιστολάκι, είτε κάποιο σίδερο για τα μαλλιά. Αρκεί πριν την χρήση να εφαρμόσεις κάποια κρέμα που προστατεύει την τρίχα από τις υψηλές θερμοκρασίες και μετά να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία αυτά.

Mύθος #3: Αν βάψεις τα μαλλιά σου δεν θα έχεις όγκο

Βασικά, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Λόγω του ότι οι βαφές προκαλούν ένα μίνι «πρήξιμο» στους θύλακες της τρίχας αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο πυκνά.

Φωτό: Instagram @maggieelisabethh

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.