Skip to main content

BEAUTY NEWS

To λάθος που κάνεις με το μακιγιάζ και προσθέτεις χρόνια

Είπαμε ν’ αφαιρούμε χρόνια, όχι να προσθέτουμε…


Κέλλυ Νόβακ

Το να μάθεις να κάνεις το μακιγιάζ σου, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει χρόνια δοκιμών, πειραματισμού και… κακών μακιγιάζ μέχρι να βρεις τι τελικά σου ταιριάζει!

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να παίξουν ρόλο και τα οποία να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα στην κακή έκβαση ενός μακιγιάζ. Σύμφωνα λοιπόν, με την makeup artist, Mary Greenwell, ένα λάθος που κάνουμε με το μακιγιάζ μας και το οποίο τελικά μας προσθέτει χρόνια, είναι ο τρόπος που εφαρμόζουμε τα προϊόντα στο δέρμα μας.

Το πιο κοινό λάθος

Πολλές γυναίκες λοιπόν, τρίβουν πολύ το δέρμα τους και γενικά το «κακομεταχειρίζονται» κάθε φορά που εφαρμόζουν προϊόντα μακιγιάζ. Η makeup artist, η οποία μίλησε στο She Finds, πρόσφατα, δήλωσε ότι αυτό ισχύει και για την αφαίρεση του μακιγιάζ.

Γιατί είναι κακό για το δέρμα;

«Πολύ συχνά, βλέπω γυναίκες να “κακομεταχειρίζουν” το δέρμα τους, όταν εφαρμόζουν και αφαιρούν το μακιγιάζ τους. Είναι πολύ άσχημο αυτό και μπορεί να ενισχύσει την διαδικασία της γήρανσης», δηλώνει η Greenwell.

Όταν συμβαίνει αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφεται το κολλαγόνο από το δέρμα, ειδικά, αν είσαι πολύ απότομη με τον τρόπο εφαρμογής σου, στην περιοχή των ματιών –που είναι πολύ ευαίσθητη.

Η λύση

Αντί λοιπόν, να τρίβεις με έντονες κινήσεις το foundation για παράδειγμα ή το γαλάκτωμα όταν ξεβάφεσαι, προτίμησε να εφαρμόζεις τα προϊόντα ταμποναριστά και με απαλές κινήσεις. Έτσι, και τα προϊόντα θα εφαρμόσεις καλύτερα και δεν θα ταλαιπωρήσεις το δέρμα σου!

Φωτό: Instagram @juliya.mak

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Ένα ταξίδι αισθήσεων στον τολμηρό κόσμο της συλλογής Cologne Intense του οίκου Jo Malone London

Μια ολοκληρωμένη συλλογή σαγηνευτικών αρωμάτων, που φέρει σπάνια στοιχεία από μακρινούς προορισμούς, αρχαία τελετουργικά και πολύτιμα συστατικά, ταξίδεψε αυτή τη φορά στη δυτική πλευρά της Πελοποννήσου

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

CELEBS

Στέφανος Κορκολής: «Δεν ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα έχω κι ακόμα το παλεύω»

Όσα αποκάλυψε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης σε νέα του συνέντευξη

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Οι πιο χρήσιμες φράσεις που μπορούν να αποκλιμακώσουν μια διαφωνία

Το να διαφωνείτε είναι δείγμα υγείας, δείτε πώς να το κάνετε πιο αποτελεσματικά