Skip to main content

BEAUTY NEWS

Bakuchiol: Το νέο θαυματουργό συστατικό για την αντιγήρανση

Είναι τόσο καλό όσο ισχυρίζονται;


Κέλλυ Νόβακ

Τον τελευταίο καιρό, η ρετινόλη είναι ένα συστατικό το οποίο έχει εισβάλλει για τα καλά στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας! Και ενώ, το αντιγηραντικό αυτό συστατικό είναι ο… σούπερσταρ του skincare, έρχεται ένα νέο τώρα να κλέψει την πρωτιά!

Το bakuchiol (στα αγγλικά προφέρεται “back-uh-heel” ) πρόκειται για το νέο IT συστατικό το οποίο έχει γίνει ήδη το αγαπημένο πολλών γυναικών. Το bakuchiol είναι ένα φυσικό συστατικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Bachi και το οποίο χρησιμοποιούνταν τα παλιά χρόνια στην Κινέζικη ιατρική, για να θεραπεύσει δερματικές παθήσεις.

Έρευνες έχουν δείξει ότι αν συγκρίνεις το bakuchiol με την ρετινόλη, ότι και τα δύο έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, όσον αφορά την αντιγήρανση, μειώνοντας αισθητά τις ρυτίδες. Επίσης, δερματολόγοι ισχυρίζονται ότι η επιδερμίδα αντιδράει καλύτερα με αυτό το συστατικό, αντί με την ρετινόλη. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι προσφέρει σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα με την ρετινόλη αλλά είναι πιο ήπιο για το δέρμα.

Τέλος, το bakuchiol είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες ενώ βοηθάει στους αποχρωματισμούς και καλμάρει τις φλεγμονές. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που πολλά brands έχουν αρχίσει να το συμπεριλαμβάνουν στα καινούργια τους προϊόντα….

Κεντρική φωτό: Instagram @isdin.usa

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

5 νέες αφίξεις αρωμάτων που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις αυτήν την άνοιξη

Τα νέα αρώματα που θα προσθέσουμε στο boudoir μας

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.