Τι δεν πρέπει να τρως αν έχεις ακμή - AllYou.gr

Search

Τι δεν πρέπει να τρως αν έχεις ακμή

Τι να αποφεύγεις αν είσαι επιρρεπής στην ακμή.

17 Νοεμβρίου 2018
Συντάκτης : Κέλλυ Νόβακ

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, τότε σημαίνει ένα πράγμα: εμφανίζεις αρκετά συχνά σπυράκια. Ειδικά, όταν πρόκειται να αλλάξεις την ρουτίνα ομορφιάς σου το να βρεις ένα προϊόν που θα ταιριάξει αμέσως στην λιπαρή επιδερμίδα σου, δεν είναι πράγμα εύκολο.

Σε αυτό παίζει ρόλο και η διατροφή σαφώς. Ειδικά, αν είσαι επιρρεπής στην ακμή –μια λιπαρή επιδερμίδα εμφανίζει πιο εύκολα ακμή από άλλες-, υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορεί να «ενεργοποιήσουν» την εμφάνιση της ακμής.

Κατά γενική ομολογία, οι υγιεινές τροφές είναι συνήθως αυτές οι οποίες πιστεύουμε ότι θα μας προσφέρουν καλύτερη επιδερμίδα. Δεν ισχύει πάντα. Για παράδειγμα, όσον αφορά την ακμή υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι καλό να αποφεύγονται, σύμφωνα με τους δερματολόγους.

Συγκεκριμένα, τροφές όπως το λάδι καρύδας οι ειδικοί συνιστούν ότι πρέπει να περιορίζεται. Το λάδι καρύδας είτε το καταναλώσεις μέσω ενός γεύματος, είτε το εφαρμόσεις στην επιδερμίδα, υπάρχει περίπτωση να βουλώσει τους πόρους, πράγμα που θα προκαλέσει μετά ακμή. Έπειτα, οι μπάρες δημητριακών ή τα ροφήματα που είναι υψηλά σε πρωτεΐνες και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορεί επίσης να προκαλέσουν σπυράκια. Οτιδήποτε μπορεί να ανεβάζει το ζάχαρο έχει την τάση ν’ αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών κάτι που είναι από τους βασικούς λόγους που προκαλείται η ακμή.

Φωτό: Ayo Ogunseinde / UnsplashΑκολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Όμορφα και υγιή μαλλιά όπως τα ονειρεύεσαι

Με ελληνική υπογραφή και εξακριβωμένα αποτελέσματα...

Light Blue Sun και νησιά Capri!

Προσοχή! Οι φωτογραφίες και το βίντεο... ξεμυαλίζουν!