Skip to main content

BEAUTY NEWS

Λαμπερό πρόσωπο! Μάθε το μυστικό της Jennifer Lopez

Και ακολούθησε και εσύ τα δικά της βήματα...


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Κοιμήσου και η... ομορφιά σου «δουλεύει»! Δεν είναι αστείο! Ισχύει και θα σου εξηγήσω παρακάτω τους λόγους που έχει τόσο μεγάλη σημασία το ωράριο που κοιμάσαι! Η Jennifer Lopez υποστηρίζει με πάθος πως:  « η σχέση του ύπνου με την ομορφιά δεν είναι μύθος» . Την βλέπεις ότι δεν διστάζει να ανεβάσει στο ινσταγκραμ selfies εντελώς αμακιγιάριστη! Πίστεψέ την λοιπόν!

Πώς ακριβώς ερμηνεύεται ο όρος «λαμπερό δέρμα»;

Σε γενικές γραμμές μεταφράζεται στο γεγονός ότι η απόχρωση του δέρματος μετακινείται πιο κοντά στο χρώμα του αίματος.

Το δέρμα μας λειτουργεί σαν καλοριφέρ!

Με τον ίδιο τρόπο που ένα καλοριφέρ στο σπίτι μεταφέρει καυτό υγρό σε όλη την επιφάνεια για την παραγωγή θερμότητας, παρομοίως το κυκλοφορικό σύστημα μεταφέρει ζεστό αίμα με αποτέλεσμα η υφή του χρώματος να μεταβάλλεται, επηρεάζοντας τη θερμοκρασία του σώματος.

Γι’ αυτό το λόγο το δέρμα ορισμένων εμφανίζεται πιο λαμπερό πριν ή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Στο πρώιμο στάδιο του κύκλου του ύπνου, οι άνθρωποι παρουσιάζουν μία χαρακτηριστική ανάπτυξη ορμονών συντριπτικών διαστάσεων. Αυτή η περίοδος του βαθέως ύπνου συμβάλλει σε αυτό που αποκαλείται «ύπνος ομορφιάς», καθώς η έκκριση ορμονών συνδράμει στην αποκατάσταση και αναδόμηση των ιστών του σώματος, όπως των μυών και των οστών. Πολλοί από τους ιστούς του σώματος παρουσιάζουν επίσης ενισχυμένη παραγωγή κυττάρων και βραδύτερη διαλυτότητα πρωτεϊνών κατά τη διάρκεια του βαθέως ύπνου. Μάλιστα, ο βαθύς ύπνος είναι ένας αληθινός «ύπνος ομορφιάς».

Υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία ότι τα κύτταρα του δέρματος αναπλάθονται σε ταχύτερο ρυθμό τη νύχτα σε σχέση με την ημέρα. Η κυτταρική διαίρεση συντελείται κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά φτάνει στο απόγειο της περίπου στις 2 τα μεσάνυχτα. Αυτό κυριολεκτικά συνεπάγεται αναδόμηση και αναζωογόνηση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η κυτταρική διαίρεση κορυφώνεται ακόμη και αν μείνετε ξάγρυπνοι τη νύχτα, χωρίς να πραγματοποιείται η «έκρηξη» στην ανάπτυξη των ορμονών. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

BEAUTY NEWS

Η Monica Bellucci ποζάρει στο εξώφυλλο του περιοδικού ODDA και εντυπωσιάζει με το νέο της beauty look

Η εκρηκτική ηθοποιός μεταμορφώνεται σε μοντέρνα Ραπουνζέλ, με εντυπωσιακό μήκος στα μαλλιά της και φορώντας δημιουργίες του οίκου Balenciaga

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια