Skip to main content

BEAUTY NEWS

Πώς να κάνω το πρόσωπό μου να λάμπει

Συμβουλές για να έχεις πάντα καθαρό πρόσωπο


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Όλα όσα θα πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις καθαρό δέρμα, πρόσωπο λαμπερό και ματ. Θα τα ανακαλύψεις στις παρακάτω συμβουλές ομορφιάς που σου αναλύω. Κράτα σημειώσεις λοιπόν, κάνε screen shot και ό,τι άλλο χρειάζεται, φτάνει να μην παραλείπεις κανένα από τα παρακάτω βήματα. Εμπιστεύσου με!

1. Μάθε να πλένεις το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν καθαρισμού που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου και πλύνε το πρόσωπό σου μία φορά το πρωί και μία το βράδυ. Είναι σημαντικό να είναι καθαρό προτού βάλεις την ενυδατική σου κρέμα και το make up το πρωί, αλλά και πριν πέσεις για ύπνο.

2. Ψάξε για ένα καθαριστικό προσώπου που θα αφαιρεί από την επιδερμίδα σου τους ρύπους και τα βακτήρια, αλλά παράλληλα δε θα διαταράσσει το pH του δέρματος. (Αυτό σημαίνει πως το προιόν θα περιέχει ήπιους καθαριστικούς παράγοντες που προφυλάσσουν την φυσική υγρασία της επιδερμίδας, βιταμινές, αλόη κλπ)

 

PRIMER750.jpg

3. Μην τρίβεις το πρόσωπό σου. Μετά τον καθαρισμό, προσπάθησε να στεγνώνεις την επιδερμίδα σου, ταμπονάροντας το πρόσωπό σου με μια πραγματικά καθαρή και μαλακή πετσέτα.

4. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα. Και αν βάφεσαι συχνά, εκτός από τον αφρό μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα γαλακτώματα καθαρισμού. Αφαιρούν εύκολα ακόμα και το πιο έντονο μακιγιάζ.

5. Ξέχασε το καυτό νερό. Όσο κι αν σου αρέσει, το καυτό νερό κάνει κακό στο δέρμα σου. Προσπάθησε να πλένεσαι με χλιαρό ή ακόμη και κρύο νερό διότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα αφυδατώσουν πλήρως την επιδερμίδα σου, απομακρύνοντας από αυτή τα φυσικά της έλαια και προκαλώντας της ξηρότητα.

6. Καθάρισε σωστά τα μάτια και τα χείλη σου. Μην ξεχνάς να καθαρίζεις πάντα τα μάτια και τα χείλη σου όταν επιστρέφεις στο σπίτι από τη βόλτα ή τη δουλειά. Χρησιμοποίησε ένα ειδικό καθαριστικό και με κομπρέσες βαμβακιού αφαίρεσε απαλά το μακιγιάζ σου.

SNAPSCARABIG.jpg

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

5 νέες αφίξεις αρωμάτων που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις αυτήν την άνοιξη

Τα νέα αρώματα που θα προσθέσουμε στο boudoir μας

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου