Skip to main content

BEAUTY NEWS

Ξύρισμα προσώπου και οι γυναίκες;!

Όχι δεν τρελαθήκαμε! Διάβασε αναλυτικά θα καταλάβεις!


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Μην τρομάξεις μόνο και μόνο από τον τίτλο αυτού του άρθρου! Και μη νομίζεις πως πρόκειται για κάποιο είδος υπερβολής επίσης... Πράγματι η τριχοφυΐα στο πρόσωπο των γυναικών είμαι μείζον ζήτημα και βασίζεται όχι μόνο σε κληρονομικά αλλά κυρίως ορμονικά αίτια.  Στην Αμερική τον τελευταίο καιρό, παρατηρείται το φαινόμενο οι γυναίκες να ξυρίζουν το πρόσωπό τους (και ειδικά οι bloggers)!  Με ιδιαίτερη θετική ματιά λοιπόν, τάσσονται υπέρ αυτής της μεθόδου στα social media. Δηλώνουν χαρακτηριστικά πως η τριχοφυΐα ή ακόμα και το χνούδι που απομακρύνεται από το δέρμα τους, δημιουργεί μια αλαβάστρινη επιδερμίδα που φαίνεται υπέροχη στην κάμερα!

Το ξύρισμα, όμως, όπως θα παρακολουθήσεις στα παρακάτω βίντεο δε γίνεται με το συμβατικό ξυραφάκι που γνωρίζεις αλλά με ένα συγκεκριμένο εργαλείο με ειδικές λεπίδες  που απομακρύνει επιφανειακά τα νεκρά κύτταρα και το χνούδι του. (Διαθέσιμο στο amazon).

 

 

facialhair.jpg 

 

;

Μάλιστα, χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο ειδικό ξυραφάκι για να αποτριχώσουν ακόμα και τα φρύδια τους, ώστε να δώσουν το σχήμα που επιθυμούν. Απορρίπτουν δηλαδή κάποιες άλλη μέθοδους όπως κερί, κλωστή, τσιμπιδάκι κλπ. Ισχυρίζονται ότι το εφαρμόζουν 1 με 2 φορές την εβδομάδα και έχουν δει απίστευτη αλλαγή.
 
Τα δικά μας εύλογα ερωτήματα:
1. Μετά από συχνή χρήση αυξάνεται η τριχοφυία στο πρόσωπο και γίνεται πιο έντονη;
Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να αλλάξει ο ρυθμός τους. Όσο συχνά εμφάνιζε πριν ο οργανισμός, το ίδιο θα συνεχίσει.
 
2. Μπορείς να το χρησιμοποιείς και σε περίπτωση ακμής ή όταν έχει ευαίσθητο δέρμα;
Ιδανικά όχι καθώς ίσως προκληθούν τραυματισμοί.

 

 

shaveyourface.jpg

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

5 νέες αφίξεις αρωμάτων που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις αυτήν την άνοιξη

Τα νέα αρώματα που θα προσθέσουμε στο boudoir μας

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.