Skip to main content

BEAUTY NEWS

Υαλουρονικό οξύ: Όσα πρέπει να ξέρεις

Γιατί πραγματικά το έχεις ανάγκη...


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Με το πέρασμα του χρόνου, η επιδερμίδα αρχίζει να χαλαρώνει, οι ρυτίδες και γραμμές έκφρασης κάνουν την εμφάνισή τους και η επιδερμίδα χάνει σιγά σιγά την ελαστικότητά της.
Γιατί; Φυσικά δεν υπάρχει ένας μόνο λόγος εξαιτίας του οποίου παρατηρούνται αυτά τα σημάδια, αλλά ένας συνδυασμός αιτιών οι οποίες συντελούν στη σταδιακή  εξασθένιση του υαλουρονικού οξέος της επιδερμίδας, ενός φυσικού συστατικού ενυδάτωσης, το οποίο παράγεται εξ’ ολοκλήρου από τον οργανισμό μας.

Με την εξασθένιση αυτή, η ιδιότητα της επιδερμίδας να διατηρείται σφριγηλή γίνεται λιγότερο αποδοτική.  Η ξηρή επιδερμίδα, χάνει σιγά σιγά την ελαστικότητά της, αρχίζοντας να δημιουργεί τα πρώτα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες. Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα συστατικό που παράγεται και εμφανίζεται με φυσικό τρόπο στον οργανισμό μας. Αυτό το τεράστιο μόριο, είναι σε θέση να σχηματίζει μεγάλες και σταθερές αλυσίδες και σαν σφουγγάρι, μπορεί να συγκρατήσει μέχρι  και 100 φορές το βάρος του στο νερό, χαρακτηριστικό το οποίο το κάνει να αποτελεί ιδανικό ενυδατικό στοιχείο. 

Το υαλουρονικό οξύ, εμφανίζεται επιπλέον με φυσικό τρόπο και στην επιδερμίδα μας, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην κυτταρική ανάπλαση, καθώς προσαρμόζεται σε συγκεκριμένες υποδοχές έτσι ώστε να διατηρήσει τα κύτταρα σφιχτά και να ενεργοποιήσει τη δική τους σύνθεση, διατηρώντας παράλληλα το επίπεδο ενυδάτωσης  της επιδερμίδας και συμμετέχοντας στη φυσική ικανότητα του δέρματος να αναπλάθεται καθώς και στην «ποιότητα» της επιδερμίδας.

Στο εμπόριο θα βρεις νέες επαναστατικές αφίξεις προιόντων πλούσιες σε υαλουρονικό οξύ

Φροντίδα 7 ημερών Revitalift Filler Αμπούλες της L'Oreal Paris

Για μια ολοκληρωμένη περιποίηση με στόχο την ανάπλαση της επιδερμίδας, μπορείς να ξεκινήσεις χρησιμοποιώντας τις Revitalift Filler Αμπούλες. Οι αμπούλες αποτελούν το πρώτο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, καθώς χάρη στο χαμηλό μοριακό βάρος του υαλουρονικού οξέος που περιέχουν, εισχωρούν στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Στη συνέχεια, μπορείς να εφαρμόσεις την αγαπημένη σου κρέμα ημέρας ή νύχτας, χωρίς κανένα περιορισμό αφού μπορούν να συνδυαστούν με οποιαδήποτε κρέμα εσύ επιλέξεις.

 

LOREAL.jpg  

 

Η φροντίδα προσώπου Aqualia Thermal της Vichy

Mε πλούσια υφή αναπληρώνει την ενυδάτωση στην ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα. Χαρίζει εντατική ενυδάτωση χρησιμοποιώντας 97% συστατικά φυσικής προέλευσης*, όπως το Υαλουρονικό οξύ, το ενδυναμωτικό Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy και το φυτικό σάκχαρο μανόζη. Η επιδερμίδα αποκτά άμεσα ενυδάτωση, φρεσκάδα και άνεση, ενώ παραμένει ενυδατωμένη μέχρι και 48 ώρες, ακόμα και κάτω από διαφορετικές κλιματικές συνθήκες, stress ή ρύπανση.

 

 

VICHYAQUALIA.jpg   

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!

Η Taft, Νο1 μάρκα Styling στην Ευρώπη, ήρθε πιο ανανεωμένη από ποτέ και παρουσίασε τα νέα της προϊόντα μέσα από υπέροχα χτενίσματα!

BEAUTY NEWS

Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob

Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στο hair look της αγαπημένης ηθοποιού

BEAUTY NEWS

Η Elsa Hosk ανανεώνει τα μαλλιά της με το κοντό κούρεμα που θα αντιγράψουμε αυτή την άνοιξη

Αν ψάχνεις κι εσύ το νέο σου hair look, αυτό το pixie cut είναι η πιο κομψή και θηλυκή επιλογή που μπορείς να κάνεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός