Skip to main content

BEAUTY NEWS

Bee on Board: Παγκόσμια Μέρα Μέλισσας σήμερα!

Και πάμε αεροδρόμιο!


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Το ήξερες ότι σήμερα 20 Μαΐου,  είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας; Θεσπίστηκε μόλις το 2017 από τον ΟΗΕ, με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα των μελισσών για το οικοσύστημα και να κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για τον φθίνοντα πληθυσμό τους παγκοσμίως. Μέσα από ποικίλες δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κόσμου, η APIVITA προσπαθεί και φέτος να ενημερώσει για την μέλισσα και την ανάγκη να τις προστατέψουμε.  Το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σήμερα παγκοσμίως συνδέονται με την επικονίαση από τις μέλισσες. Μάλιστα, εάν οι μέλισσες αφανιστούν, οι 71 από τις 100 πιο σημαντικές φυτικές καλλιέργειες παγκοσμίως που επικονιάζονται από τις μέλισσες, θα αρχίσουν να εξαφανίζονται και αυτές. 

Η θαυμαστή αυτή κοινωνία της μέλισσας αποτελεί μια από τις πηγές έμπνευσης της APIVITA και βρίσκεται ακόμη και στο όνομά της, το οποίο προέρχεται από τις λατινικές λέξεις APIS (Μέλισσα) και VITA (Ζωή) και σημαίνει «η ζωή της μέλισσας», αλλά και στο λογότυπό της που είναι εμπνευσμένο από τις «Μέλισσες των Μαλίων», το μοναδικό μινωικό κόσμημα της Μέσης Εποχής του Χαλκού που αντικατοπτρίζει τη γονιμότητα και την αρμονία.

Σήμερα , Δευτέρα 20 Μαΐου σας περιμένουμε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» για να ταξιδέψεις  στον κόσμο της μέλισσας μέσα από δράσεις και εκπλήξεις που έχουν ετοιμάσει για εμάς. Παράλληλα, ετοιμαάσου για τον πιο Challenging Facebook Διαγωνισμό!

 

WorldBeeDay_celebration_2019.jpg

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY NEWS

Η Monica Bellucci ποζάρει στο εξώφυλλο του περιοδικού ODDA και εντυπωσιάζει με το νέο της beauty look

Η εκρηκτική ηθοποιός μεταμορφώνεται σε μοντέρνα Ραπουνζέλ, με εντυπωσιακό μήκος στα μαλλιά της και φορώντας δημιουργίες του οίκου Balenciaga

BEAUTY NEWS

Celine Beauté: O οίκος Celine λανσάρει τη δική του συλλογή μακιγιάζ

Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά για το επόμενο βήμα του εμβληματικού brand

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;