"Ψήνεσαι" για μακιγιάζ που δεν αλλοιώνεται; ΑΥΤΗ είναι η σωστή τεχνική - AllYou.gr

Search

"Ψήνεσαι" για μακιγιάζ που δεν αλλοιώνεται; ΑΥΤΗ είναι η σωστή τεχνική

Και ακούει στο όνομα baking! 

05 Ιανουαρίου 2016

Όταν λέμε ότι κάτι... ψήνεται, το μυαλό μας πάει αυτομάτως σε κάποιο κέικ της μαμάς, όμως το baking είναι η αγαπημένη μου τεχνική στο μακιγιάζ και καμιά σχέση δεν έχει με τη μαγειρική. 

Πρόκειται για το τρικ πολλών makeup artists που, χρησιμοποιώντας μια και μόνο διάφανη πούδρα, σταθεροποιούν τα καλλυντικά επάνω στην επιδερμίδα, δίνοντας διάρκεια σε όλο το μακιγιάζ, αλλά κυρίως στα σημεία εκείνα που εμφανίζουν τάσεις λιπαρότητας και παράλληλα πρέπει να φωτιστούν.  

Για να καταλάβεις όμως το concept, ιδού η διαδικασία... 

1. Αφού καλύψεις το πρόσωπο με το foundation, τονίσεις τα ζυγωματικά σου με μια σκούρα πούδρα και περάσεις το concealer, πάρε ένα σφουγγαράκι για μακιγιάζ και ακούμπησε το στη διάφανη πούδρα -  setting powder.

2. Με ταμποναριστές κινήσεις, εφάρμοσε την πούδρα στην περιοχή κάτω από τα μάτια (εκεί όπου έβαλες προηγουμένως το concealer), στο Τ της μύτης και κάτω από τα ζυγωματικά (δημιουργώντας μια γραμμή παράλληλη με τη δική τους σαν φωτοσκίαση).  Η πούδρα πρέπει να μείνει επάνω στην επιδερμίδα σου για περίπου ένα τέταρτο ώστε να «ψήσει»  το μακιγιάζ σου.

3. Αφού περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, με τη βοήθεια ενός πινέλου για πούδρα, σβήσε την με ελαφρές κινήσεις. Θα παρατηρήσεις πως το δέρμα σου τοπικά μένει πιο λευκό και πιο φωτεινό, αλλά το σημαντικότερο όλων;  Η πούδρα έχει απορροφήσει τη λιπαρότητα και έτσι καμία αλλοίωση δεν πρόκειται να παρατηρηθεί. Μην ξεχάσεις να φορέσεις το ρουζ σου και είσαι έτοιμη!  

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!