"Πώς μπορώ να καλύψω τα σημάδια της ακμής;" - AllYou.gr

Search

"Πώς μπορώ να καλύψω τα σημάδια της ακμής;"

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ οδηγός για να δείχνει το δέρμα σου αψεγάδιαστο!

04 Φεβρουαρίου 2016

Αν έχεις "υποφέρει" από ακμή στην εφηβεία σου, ξέρεις καλά πώς είναι να κοιτάει… περίεργα κανείς το πρόσωπό σου. Τα κακά νέα είναι ότι, ακόμη και εάν την... γλίτωσες σαν έφηβη, υπάρχει περίπτωση να την εμφανίσεις σε μεγαλύτερη ηλικία, ακόμα και στα πρώτα -άντα σου. Και ενώ μπορεί να λαμβάνεις ήδη την σωστή θεραπεία για το δέρμα σου, σύμφωνα με τις συμβουλές του δερματολόγου σου, είναι κάποιες στιγμές (βλ. κάποιο έκτακτο ραντεβού) που πρέπει να λάβεις... έκτακτα μέτρα.

Για αυτές τις στιγμές, σου προτείνω να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία, βήμα-βήμα: 

1. Καθάρισε το δέρμα σου και σιγουρέψου ότι είναι καλά ενυδατωμένο, έτσι ώστε να «καθίσει» καλά το μέικ απ.

2. Εφάρμοσε το primer: Με τις άκρες των δαχτύλων, άπλωσε καλά το primer, το οποίο θα απορροφήσει κάθε λιπαρότητα από το δέρμα.

3. Άπλωσε το concealer: Στα σημεία που έχεις πρόβλημα (σημάδια, κοκκινίλες), εφάρμοσε το concealer στο σχήμα του γράμματος «Χ».

4. Ανάμειξε καλά το concealer: Με τα (καθαρά) δάχτυλά σου, άπλωσε σχολαστικά το concealer, ταμποναριστά. Σε καμία περίπτωση μην τρίβεις το δέρμα.

5. Πρόσθεσε και κάτω από τα μάτια: Κάλυψε καλά τους τυχόν μαύρους κύκλους αλλά και το υπόλοιπο πρόσωπο με το μέικ απ σου.

6. Αφαίρεσε το περιττό μακιγιάζ: Με ένα χαρτομάντιλο, αφαίρεσε το επιπλέον μακιγιάζ, ώστε να έχεις μια λεία επιφάνεια.

7. Εφάρμοσε την βάση: Με ένα βουρτσάκι μακιγιάζ εφάρμοσε το foundation, χωρίς να υπερβολές.

8. Ολοκλήρωσε με πούδρα: Άπλωσε την πούδρα στο πρόσωπο σου και θα δεις ότι τα σημάδια της ακμής δεν θα φαίνονται καθόλου!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!