3 τρόποι για να προλάβεις τη γήρανση - AllYou.gr

Search

3 τρόποι για να προλάβεις τη γήρανση

Κι όμως, ΓΙΝΕΤΑΙ!

29 Φεβρουαρίου 2016

Δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα στον πλανήτη που να μην την απασχολεί η γήρανση. Και ειδικά η πρόωρη γήρανση. Από την στιγμή που «πατάμε» τα τριάντα, ξέρω ότι νιώθεις την ανάγκη να προσέξεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου, προσπαθώντας να προλάβεις κάποια σημάδια του χρόνου.

Γι’ αυτό, λοιπόν, και εγώ σου προτείνω 3 τρόπους, μια καθημερινή ρουτίνα ουσιαστικά -την οποία θα ήταν καλό να ακολουθείς- για να προλάβεις την γήρανση και -έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα- να σταματήσεις τον χρόνο!

1. Να είσαι πάντα "ευγενική" απέναντι στο δέρμα σου: Όταν σκουπίζεις το πρόσωπό σου, μην το τρίβεις και μην το γδέρνεις με την πετσέτα. Προτίμησε να το σκουπίζεις, πιέζοντας ελαφρά και ταμποναριστά, για να διατηρεί την ελαστικότητα και την φρεσκάδα του.

2. Κάνε πάντα μασάζ προσώπου: Αφιέρωσε 3-5 λεπτά κάθε ημέρα κάνοντας μασάζ στο πρόσωπό σου και δώσ' του την φροντίδα που του αξίζει. Κάνε κυκλικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα των χεριών σου, πιέζοντας ελαφρά στο μέτωπο, τα μάγουλα και το πηγούνι, επιτρέποντας την σωστή κυκλοφορία του αίματος.

3. Μην παραμελείς την περιοχή των ματιών: Η καθημερινότητά μας αποτελείται από ατελείωτες ώρες μπροστά από ένα υπολογιστή, ένα κινητό, μια τηλεόραση. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να κουράζονται τα μάτια. Και είναι η περιοχή των ματιών που θα «χτυπήσει» πρώτα ο χρόνος. Γι΄αυτό και -σε αυτήν την περίπτωση- δώσε λίγο χρόνο κάνοντας μασάζ ΚΑΙ στα μάτια. Με την ίδια διαδικασία, όπως και στο πρόσωπο, αφιέρωσε λίγα λεπτά, κάνοντας -με πολύ απαλές κινήσεις- μασάζ στο πάνω και κάτω μέρος των ματιών.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!