«Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω τα πινέλα του μέικ απ;» - AllYou.gr

Search

«Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω τα πινέλα του μέικ απ;»

Σου δίνουμε την απάντηση!

04 Μαρτίου 2016

Ξέρω και ξέρεις καλά ότι τα πινέλα του μακιγιάζ κοστίζουν αρκετά. Και επειδή ξέρω και ξέρεις ότι πρέπει να τα περιποιείσαι όσο καλύτερα μπορείς και να τα διατηρείς πάντα σε άψογη κατάσταση, σου αποκαλύπτω τα μυστικά για να το κάνεις:

Αρχικά, να σου τονίσω ότι κάθε πινέλο είναι διαφορετικό, ως προς το υλικό και την ποιότητα της τρίχας από το οποίο αποτελείται. Έτσι, λοιπόν, εάν το πινέλο του foundation ή της πούδρας σου έχει λεπτές τρίχες, πρέπει να το προσέχεις πολύ, ώστε να μην τις σπάσεις. Αντίθετα, αν έχει πιο χοντρές τρίχες, φρόντισε να το ενυδατώνεις συχνά, δηλαδή να το πλένεις, χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα conditioner. Σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν ανήκουν τα πινέλα σου, μην ξεχνάς όταν τα πλένεις να μην τα σκουπίζεις με δύναμη, αλλά ταμποναριστά, ακουμπώντας τα πάνω σε λίγο χαρτί κουζίνας, μέχρι να φύγει όλο το νερό. Για μεγαλύτερη ευκολία, χρησιμοποίησε ένα μπουκάλι με σπρέι, για να ψεκάσεις την σωστή ποσότητα νερού στα πινέλα σου.

Τώρα ως προς την συχνότητα του καθαρισμού: Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να τα καθαρίζεις καθημερινά. Από την στιγμή που διατηρείς καθαρό το δέρμα σου (κάνοντας καθημερινά καθαρισμό με σαπούνι) και δεν έχεις αλλεργίες, τότε ένα απλό πέρασμα με ένα υγρό μαντηλάκι είναι αρκετό. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε δύο εβδομάδες δεν πρέπει να τα πλένεις εκτενώς, με βάση τις παραπάνω πληροφορίες που σου έδωσα.   Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Συντάκτης