Skip to main content

BEAUTY TIPS

Βαφές μαλλιών και εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη και βαφή μαλλιών: προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να αποφύγεις


Κέλλυ Νόβακ

Η εγκυμοσύνη είναι ένα θαυμάσιο πράγμα. Παρόλα αυτά, αυτοί οι 9 μήνες μπορεί να είναι λίγο κουραστικοί, ειδικά όταν πρόκειται να διανύσεις την πρώτη σου εγκυμοσύνη. Γιατί την πρώτη φορά δείχνουν όλα πιο περίπλοκα. Τουλάχιστον στο τι πρέπει να προσέχει μια γυναίκα αυτή την περίοδο, από το τι τρώει μέχρι και το τι προϊόντα χρησιμοποιεί, έτσι ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο το έμβρυό της. Γι’αυτό, και εγώ -κάνοντας μια διαδικτυακή έρευνα- ανακάλυψα τα τρία προϊόντα ομορφιάς που θα πρέπει να… αποχωριστείς για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα.

1# Βαφή μαλλιών: «Η συχνή αλλαγή στις φόρμουλες των προϊόντων αυτών, το κάνει πολύ δύσκολο στο να αξιολογήσουμε τους πιθανούς κινδύνους», δηλώνουν οι ειδικοί για τις βαφές μαλλιών. Για τις πρώτες 12 εβδομάδες είναι προτιμότερο να αποφύγεις να βάφεις τα μαλλιά σου, καθώς το έμβρυο τότε αρχίζει να αναπτύσσεται.

2# Essential Oils: Απόφυγε οποιοδήποτε είδος ελαίου, το οποίο δεν έχει πάρει έγκριση από τον Ε.Ο.Φ, πριν το χρησιμοποιήσεις. Γενικά, όμως πολύ ειδικοί συνιστούν να τα αποφεύγεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς μπορεί να φανούν ιδιαιτέρως επικίνδυνα για τον οργανισμό, όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά.

3# Αντηλιακό: Και στην περίπτωση των αντηλιακών, μπορεί να περιέχουν συστατικά, τα οποία να μην έχουν πάρει έγκριση από τον Ε.Ο.Φ. Πολλές φορές, διαθέτουν χημικά υλικά τα οποία μπορούν πολύ εύκολα να θέσουν το έμβρυο σε κίνδυνο. Προτίμησε αυτά που περιέχουν περισσότερα μεταλλικά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης