Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 συνήθειες που ΠΡΕΠΕΙ να αποφεύγεις στο ντους

Όμορφα μυστικά!


Κέλλυ Νόβακ

Όλες έχουμε μια σταθερή ρουτίνα όταν κάνουμε μπάνιο. Μια διαδικασία που πλέον κάνουμε αυτόματα. Παρόλα αυτά, μπορεί σε αυτή την ρουτίνα να υπάρχουν κάποιες συνήθειες, οι οποίες να μην είναι και τόσο καλές για το δέρμα μας. Πράγματα που πρέπει να αποφεύγουμε ή να πρέπει να αλλάξουμε, εάν θέλουμε λαμπερό και υγιές δέρμα!

Ποιες είναι αυτές; 

#1. Θερμοκρασία: Μπορεί τις κρύες μέρες του χειμώνα ένα καυτό μπάνιο να είναι σωτήριο, αλλά η αλήθεια είναι ότι το καυτό νερό αποβάλλει όλα τα φυσικά έλαια του δέρματος, με αποτέλεσμα να το κάνει πιο θαμπό. Προτίμησε χλιαρό νερό, αποτρέποντας έτσι το δέρμα σου να γίνει ξηρό.

#2. Μαλλιά: Πολλές γυναίκες έχουν την τάση να βουρτσίζουν τα μαλλιά τους μετά το μπάνιο, ενώ είναι βρεγμένα. Έτσι όμως είναι πιο πιθανό να «σπάσει» η τρίχα. Γι’ αυτό προτίμησε να κάνεις αυτή την διαδικασία πριν μπεις στο ντους, χτενίζοντας τα μαλλιά σου όσο είναι στεγνά.

#3. Ενυδάτωση: Ενυδατώσου πριν και μετά το μπάνιο. Οι περισσότερες από εμάς συνηθίζουμε να εφαρμόζουμε κρέμα σώματος και προσώπου μετά το μπάνιο, αλλά άπαξ και το κάνεις και πριν μπεις στο ντους, το δέρμα σου θα γίνει αμέσως πιο απαλό και μεταξένιο.

#4. Πρόσωπο: Πρέπει να ξεπλένεις πολύ καλά το πρόσωπό σου αφού έχεις λουστεί, καθώς τα προϊόντα μαλλιών δεν είναι κατάλληλα για το δέρμα, με αποτέλεσμα να φράσσουν τους πόρους του δέρματος.

#5. Διάρκεια: Το ντους σου δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 10 λεπτά, ώστε το δέρμα σου να μην χάσει τα φυσικά του έλαια. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.