Skip to main content

BEAUTY TIPS

ΕΤΣΙ θα κάνεις το μακιγιάζ σου να φαίνεται πιο φυσικό

Tips για να αποκτήσεις το απόλυτο natural look!


Κέλλυ Νόβακ

Εδώ και αρκετό καιρό, το natural look στο μακιγιάζ έχει αρχίσει να υιοθετείται όλο και περισσότερο. Είναι κάτι που αρχικά είδαμε σε πασαρέλες μεγάλων οίκων αλλά και σε πολλές celebrities, οι οποίες δεν φοβήθηκαν να αναδείξουν -με πιο απλό και φυσικό τρόπο- τα χαρακτηριστικά τους.

Επειδή, όμως, καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην νιώθεις άνετα να βγεις έξω χωρίς καθόλου μακιγιάζ, σου προτείνω τρόπους να βαφτείς και παρόλα αυτά να δείχνεις απόλυτα φυσική!

Πρόσωπο

Χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ foundation, το οποίο να είναι -κατά προτίμηση- σε κρεμώδη υφή. Άπλωσε ταμποναριστά σε όλο το πρόσωπο και βάλε μόνο μια μικρή ποσότητα. Φρόντισε η απόχρωσή του να κολακεύει το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σου.

Μάγουλα

Βάλε λίγο χρώμα στα μάγουλά σου, χρησιμοποιώντας ρουζ. Θυμήσου να βρεις και πάλι το σωστό χρώμα που θα αναδείξει την επιδερμίδα σου. Εφάρμοσε πάνω στα ζυγωματικά του προσώπου σου, καθώς και στο πηγούνι. Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, προτίμησε μια ροζ απόχρωση, ενώ εάν έχεις πιο σκούρα, προτίμησε πορτοκαλί αποχρώσεις. Εφόσον τα χρώματά σου είναι ακόμη πιο σκούρα, επίλεξε μια πιο κοκκινωπή απόχρωση.

Βλεφαρίδες

Τόνισε τις βλεφαρίδες σου για ένα πιο έντονο βλέμμα. Εάν θέλεις να δώσεις περισσότερη προσοχή στο κάνω μέρος τους, τότε βάλε και εκεί λίγη μάσκαρα. Μην παραλείψεις και σε αυτή την περίπτωση να βρεις την σωστή απόχρωση για τις βλεφαρίδες σου. Εάν είσαι ξανθιά ή κοκκινομάλλα προτίμησε μια μάσκαρα σε ανοιχτό καφέ χρώμα, ενώ αν είσαι μελαχρινή μια σε μαύρη απόχρωση.

Φρύδια

Φρόντισε αρχικά να είναι περιποιημένα ως προς το σχήμα τους. Γέμισέ τα με ένα ειδικό πινέλο και δώσ' τους το σωστό σχήμα, χρησιμοποιώντας ένα μολύβι φρυδιών. Διατήρησε το φυσικό σχήμα τους, απέφυγε τα τετράγωνα σχήματα και προτίμησε τις στρογγυλές άκρες, ακολουθώντας την φυσική ροή των φρυδιών σου.

Χείλη

Επίλεξε ένα κραγιόν στο φυσικό χρώμα των χειλιών σου και ίσως ένα-δύο τόνους πιο σκούρο. Μην ξεχνάς ότι το αποτέλεσμα που θέλεις να έχεις είναι να φαίνεται ότι δεν φοράς καθόλου make up. Εάν θέλεις να δώσεις μια έχτρα λάμψη σε αυτά, πέρασέ τα με ένα lip balm ή lip gloss, στις ίδιες αποχρώσεις με το κραγιόν.  

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

Προτεινόμενα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;