Skip to main content

BEAUTY TIPS

Το Νο1 πράγμα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις πριν την αποτρίχωση

...αλλά ΚΑΙ μετά!


Κέλλυ Νόβακ

Ήρθε η περίοδος και πάλι που πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσουμε να περιποιούμαστε τον εαυτό μας και κυρίως τις… τρίχες μας! Ναι, ναι, η στιγμή που όλες περιμέναμε για την όχι και τόσο αγαπημένη αλλά αναγκαία αποτρίχωση του μπικίνι, έφτασε! Αλλά ξέρω ότι μπορεί να έχεις μερικές απορίες σχετικά με αυτήν.

Αρχικά, θα ήθελα να μοιραστώ ένα μυστικό μαζί σου. Επειδή για πολλές από εμάς, αυτή η διαδικασία είναι επίπονη, εγώ αυτό που κάνω για μην πονάω τόσο, είναι να κλείσω το ραντεβού μου 10 μέρες ΜΕΤΑ την τελευταία μου περίοδο. Έτσι, οι ορμόνες έχουν... καταλαγιάσει και ο πόνος δεν είναι τόσο έντονος.

Έχοντας πει αυτά, ήρθε η ώρα να σου μιλήσω και για το τι πρέπει ή μάλλον τι ΔΕΝ πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνεις πριν και μετά την αποτρίχωση. Η απάντηση είναι, να μην ιδρώσεις. Κι αυτό γιατί, πριν πας για αποτρίχωση, εάν είσαι ιδρωμένη στο σημείο αυτό, η διαδικασία μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματική όσο επιθυμείς, καθώς λόγω του ιδρώτα το κερί μπορεί να μην «κολλήσει» σωστά πάνω στην τρίχα.

Αλλά είναι και μετά την αποτρίχωση που ο ιδρώτας μπορεί να σου επιφέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Η περιοχή του μπικίνι είναι πολύ ευαίσθητη -ούτως ή άλλως- ειδικά μετά από αυτή την διαδικασία. Άπαξ και ιδρώσεις, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να ερεθιστεί το δέρμα και να δημιουργήσει κνησμό και σπυράκια.

Γι’ αυτό απόφυγε την γυμναστική πριν και μετά την αποτρίχωση, ενώ αν δεν μπορείς να αποφύγεις να ιδρώσεις, απλά εφάρμοσε λίγη πούδρα, ώστε να απορροφήσει τον ιδρώτα. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου