Ελαιόλαδο: 3 χρήσεις του που δεν φανταζόσουν ΠΟΤΕ - AllYou.gr

Search

Ελαιόλαδο: 3 χρήσεις του που δεν φανταζόσουν ΠΟΤΕ

Φυσικά μυστικά ομορφιάς!

08 Απριλίου 2016

Ξέρεις πολύ καλά τις πολλαπλές χρήσεις και τις ευεργετικές ιδιότητες του δικού μας, ντόπιου και θαυματουργού ελαιόλαδου. Είναι ένα προϊόν αξεπέραστο, όχι μόνο για το φαγητό, αλλά και για την ομορφιά μας. Και ενώ είμαι σίγουρη ότι έχεις διαβάσει αρκετά για το πόσο καλό κάνει στα μαλλιά και το δέρμα, τις παρακάτω χρήσεις του δεν τις ξέρεις και δεν τις είχες φανταστεί ποτέ! Πάμε να τις δούμε:

1. Σκασμένες Φτέρνες: Τώρα που σιγά-σιγά θα αρχίσεις να φοράς ανοιχτά παπούτσια, σίγουρα θα έχεις αυτό το πρόβλημα. Το ήξερες, όμως, ότι μπορείς να το λύσεις με το ελαιόλαδο; Αρκεί να βάλεις μια μεγάλη ποσότητα στις φτέρνες σου με ένα βαμβάκι και να τις καλύψεις φορώντας κάλτσες. Κοιμήσου έτσι για ένα βράδυ και ξέβγαλε με χλιαρό νερό το πρωί.

2. Ντεμακιγιάζ: Σου τέλειωσε το ντεμακιγιάζ; Βάλε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαμβάκι και προσεκτικά αφαίρεσε το μακιγιάζ. Λόγω του ότι πολλά προϊόντα μακιγιάζ έχουν ως βάση διάφορα έλαια, το ελαιόλαδο βοηθάει να καθαρίσουν καλά από το δέρμα.

3. Scrub: Είτε για τα χείλη, είτε για τα χέρια, το ελαιόλαδο μπορεί να λειτουργήσει και ως scrub. Ανάμειξε ένα μέρος ελαιόλαδο με ένα μέρος κρυσταλλική ζάχαρη και πρόσθεσε λίγο λιωμένο μέλι. Κάνε μασάζ στα χείλη ή τα χέρια και ξέπλυνε καλά.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Συντάκτης