8+1 βήματα για να απαλλαγείς ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τα ξηρά μαλλιά - AllYou.gr

Search

8+1 βήματα για να απαλλαγείς ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τα ξηρά μαλλιά

Είναι πιο εύκολο απ' όσο νομίζεις!

12 Αυγούστου 2016

Όντας και εγώ μια γυναίκα με ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, ξέρω πολύ καλά τι… τραβάς για να τα περιποιηθείς. Γιατί η περιποίηση των ξηρών μαλλιών απαιτεί δουλειά!

Για να σε βοηθήσω, σήμερα θα σου αποκαλύψω τα σωστά βήματα για να τα κάνεις πιο λαμπερά από ποτέ!

1. Μην παραλείπες ποτέ –μα ποτέ- την ενυδάτωσή τους με ένα conditioner για βαθιά θρέψη.

2. Μην λούζεσαι κάθε μέρα. Η καθημερινή χρήση σαμπουάν αποβάλλει όλα τα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να κάνει τα μαλλιά να λαδώνουν εύκολα. Τις ημέρες που δεν λούζεσαι χρησιμοποίησε ένα dry shampoo.

3. Κάνε τα έλαια τον καλύτερό σου φίλο. Είτε χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο, είτε δαφνέλαιο ή argan oil, θα ενυδατώσεις τα μαλλιά σου σε βάθος.

4. Ξέπλυνε σωστά τα μαλλιά σου. Για εσένα με ξηρά μαλλιά το νερό δεν αρκεί. Το μηλόξυδο είναι ευεργετικό και αν ξεπλύνεις με αυτό τα μαλλιά σου θα τα κάνει σούπερ μαλακά.

5. Μείωσε την θερμότητα. Άσε για λίγο στην άκρη το σεσουάρ ή το σίδερο ισιώματος και απέφυγε όσο μπορείς την θερμότητα, η οποία καταστρέφει τα μαλλιά σου.

6. Απόφυγε τα χημικά προϊόντα και τις βαφές. Κάνε ένα διάλειμμα από τα χημικά προϊόντα που βάζεις στα μαλλιά σου (βαφές, λακ, αφρός) και προτίμησε αυτά που δεν έχουν αμμωνία.

7. Μην παραλείπεις το κούρεμα: Οι γυναίκες με ξηρά μαλλιά επιβάλλεται να κουρεύονται πιο συχνά. Μια φορά στις 6-8 εβδομάδες είναι μια χαρά.

8. Προστάτεψε τα μαλλιά σου από τον ήλιο. Γι’ αυτό υπάρχουν τα ευφάνταστα καπέλα και μαντήλια! Χρησιμοποίησέ τα και προστάτεψε τα μαλλιά σου από την δυνατή ακτινοβολία του ήλιου.

9. Φάε σωστά. «Είμαστε ότι τρώμε», γι’ αυτό βοήθησε τα μαλλιά σου τρώγοντας πολλά φρούτα που περιέχουν βιταμίνες. αλλά και τροφές όπως ξηρούς καρπούς που έχουν Ω-3 και κάνουν καλό στα μαλλιά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!