Έχεις μπλε μάτια; ΕΤΣΙ πρέπει να βάφεσαι - AllYou.gr

Search

Έχεις μπλε μάτια; ΕΤΣΙ πρέπει να βάφεσαι

Τι πρέπει να προσέχεις στο μακιγιάζ!

15 Αυγούστου 2016

Είσαι σίγουρα ένα σπάνιο πλάσμα, εφόσον έχεις μπλε μάτια. Το βλέμμα σου είναι διαπεραστικό και ιδιαίτερο. Δεν είσαι σαν όλες τις άλλες. Έχεις ήδη κάτι το ξεχωριστό. Γι’ αυτό και πρέπει να ξεχωρίζεις στο έπακρο. Το κάνεις όμως σωστά; Γιατί στα θέματα του μακιγιάζ, είναι πολύ εύκολο να κάνεις τις λάθος επιλογές όταν βάφεσαι. Εγώ, όμως, σου λέω τι πρέπει να προσέχεις και ποιες είναι οι σωστές αποχρώσεις που πρέπει να χρησιμοποιείς για να αναδείξεις τα μάτια σου σωστά!

Τα μπλε μάτια είναι πολύ… ευαίσθητα (λόγω της απόχρωσής τους). Το μαύρο χρώμα, λοιπόν, στο μακιγιάζ είναι πολύ σκληρό για εσένα. Απόφυγέ το. Οι σωστές αποχρώσεις σκιών, για παράδειγμα, είναι οι πιο ήπιες, σαν αυτές των nudes, γήινων χρωμάτων (βλ. χρυσό, σαμπανιζέ) και όλα αυτά με μια έξτρα δόση λάμψης.

Όσον αφορά στο eyeliner, εύλογο είναι να χρησιμοποιείς και εκεί μια πιο ανοιχτή απόχρωση. Το καφέ eyeliner θα αναδείξει καλύτερα το βλέμμα σου, απ’ ότι το μαύρο. Προτίμησέ το. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορείς και εσύ να φορέσεις το smokey eye look. Αρκεί να εφαρμόσεις μια λεπτή στρώση από καφέ μολύβι πάνω στο βλέφαρο και να το «μουντζουρώσεις» λίγο με το δάχτυλό σου.

Έπειτα πρόσθεσε μια ροζ σκιά (με λάμψη) για να τονίσει το μπλε των ματιών σου. Αυτή η τεχνική θα φωτίσει πολύ τα μάτια σου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!