Skip to main content

BEAUTY TIPS

ΕΤΣΙ θα κάνεις το scrub σου πιο αποτελεσματικό

...και -κυρίως- ασφαλές για το δέρμα σου!


Κέλλυ Νόβακ

Δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντα ένιωθα ότι η απολέπιση στο πρόσωπο και το σώμα μου έπρεπε να είναι μέρος της ρουτίνας ομορφιάς μου. Σίγουρα όχι σε καθημερινή βάση, αλλά σε αρκετά συχνή. Έχοντας, βέβαια, ασχοληθεί τελευταία περισσότερο με αυτό το θέμα, διαβάζοντας αλλά και κάνοντας αρκετές –και ενοχλητικές καμιά φορά!- ερωτήσεις στην δερματολόγο μου, έχω αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζω το κεφάλαιο «scrub». Ειδικά λόγω του ότι έχω αρκετά ευαίσθητο δέρμα, έχω συνειδητοποιήσει ότι τελικά πρέπει να αρχίσω να δίνω διαφορετική βάση στην απολέπιση που κάνω. Γιατί αυτό θα μου πεις; Και θα σου απαντήσω ότι ενώ όλες λατρεύουμε την απολέπιση, καθώς με αυτήν καθαρίζει ουσιαστικά και σε βάθος το δέρμα μας από τους ρύπους της ατμόσφαιρας, αυτή μπορεί -σε πολλές περιπτώσεις- να γίνει και ο χειρότερος εχθρός μας.

Και σου εξηγώ: Οι κόκκοι που χρησιμοποιείς για το δέρμα σου, από το αγαπημένο σου diy scrub ή προϊόν του εμπορίου, μπορεί όχι μόνο να μην κάνει καλό στο δέρμα σου, αλλά μέχρι και να το καταστρέφει. Παίζει, λοιπόν, πολύ σημαντικό ρόλο, το μέγεθος των κόκκων που έχει ανάγκη το κάθε δέρμα, για να γίνει... σωστή δουλειά. Για τα ευαίσθητα δέρματα για παράδειγμα, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται scrub με χοντρούς κόκκους, καθώς μπορούν να προκαλέσουν κοκκινίλες και ενοχλήσεις, μέχρι και πρόωρη γήρανση. Αντιθέτως, στα πιο λιπαρά δέρματα, οι μικροί κόκκοι scrub τείνουν να μην δίνουν τα σωστά αποτέλεσμα στον καθαρισμό του προσώπου.

Φυσικά, η απάντηση δεν βρίσκεται μόνο στο μέγεθος των κόκκων. Σημαντικότατο ρόλο –ίσως τον πιο σημαντικό- παίζουν τα υλικά του scrub. Για παράδειγμα, το αλάτι και η ζάχαρη είναι δύο υλικά που δεν είναι «επιθετικά» προς το δέρμα, ενώ καθαρίζουν σε βάθος και το θρέφουν. Επίσης, τα scrub που περιέχουν ένζυμα από φρούτα, όπως παπάγια, κίτρινη κολοκύθα και ανανά, είναι οι πιο ασφαλείς επιλογές που θα αφαιρέσουν το «νεκρό» δέρμα, θα το ανανεώσουν πλήρως, χωρίς όμως να προκαλούν ενοχλήσεις.

Τέλος, ο τρόπος εφαρμογής του scrub είναι και αυτός ένας από τους παράγοντες που μπορεί είτε να βελτιώσει είτε να καταστρέψει το δέρμα σου. Απόφυγε τις πολύ έντονες κινήσεις όταν κάνεις scrub, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Εάν το δέρμα σου αρχίζει να κοκκινίζει από την έντονη και πολύωρη χρήση της απολέπισης, τότε κινδυνεύεις να του προκαλέσεις αφυδάτωση, κοκκινίλες αλλά και πρόωρη γήρανση.

Ποια γυναίκα θέλει κάτι τέτοιο για το δέρμα της;

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να ενσωματώσεις ένα essence στη ρουτίνα του skincare σου

Κι όμως, αλλάζει τα πάντα στον τρόπο που φρόντιζες την επιδερμίδα σου

BEAUTY TIPS

Πώς να βελτιώσετε την ανοχή σας για ορούς βιταμίνης C

Πώς να αποφύγετε τους ερεθισμούς, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να αλλάξεις την ενυδατική σου κρέμα τώρα που μπήκε η άνοιξη

Γιατί μια μικρή αλλαγή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς στη ρουτίνα του skincare σου είναι απαραίτητη όταν αλλάζει η εποχή

Προτεινόμενα

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

CELEBS

Πού διασκέδασαν Νίκος Μουτσινάς, Ζέτα Μακρυπούλια & Ευγενία Σαμαρά

Μαζί τους ήταν και η Χριστίνα Κοντοβά και ο Κωνσταντίνος Δέδες

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά