Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 μύθοι και αλήθειες για τη σωματική υγιεινή

Εσύ, πόσα γνωρίζεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γι΄αυτή; Κάνε το "τεστ" για να το διαπιστώσεις!  


Μαρία Μυλωνά

Το έχεις σίγουρα ακούσει πολλές φορές και το έχεις διαβάσει ακόμα περισσότερες: "Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά". Γνωρίζεις, όμως, ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσεις το σώμα σου πραγματικά καθαρό;  

Το παρακάτω γρήγορο test θα σε βοηθήσει να τον ανακαλύψεις! 

1. Τα αντιβακτηριακά σαπούνια και κρεμοσάπουνα είναι πιο αποτελεσματικά από τα απλά. 

Λάθος: Τόσο το απλό σαπούνι, όσο και το "απλό" κρεμοσάπουνο είναι το ίδιο αποτελεσματικά για την προστασία σου από τα βακτήρια. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να πλένεις τα χέρια σου και ΚΥΡΙΩΣ να το κάνεις με τον σωστό τρόπο και για τη σωστή διάρκεια. Τι εννοούμε μ' αυτό; Μία έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδειξε πως το 95% των ανθρώπων πλένουν τα χέρια τους λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα, γεγονός που τους αφήνει εκτεθειμένους σε βακτήρια και παθογόνους μικροργανισμούς. Για να αποφύγεις αυτό το ενδεχόμενο, φρόντισε να σαπουνίζεις τα χέρια σου χρησιμοποιώντας σαπούνι ή κρεμοσάπουνο και άφθονο νερό, τουλάχιστον για 20 δευτερόλεπτα.

2. Το ζεστό νερό καθαρίζει καλύτερα το δέρμα σου.

Λάθος: Το ζεστό (και ειδικά το καυτό) νερό απογυμνώνει το δέρμα από τα φυσικά έλαιά του, οπότε καλό είναι να το αποφύγεις. Αντ' αυτού, προσπάθησε να κάνεις μπάνιο με χλιαρό νερό και πάντα χρησιμοποιώντας ενυδατικά αφρόλουτρα ή τζελ, για να αποφύγεις την ξηρότητά του και να του προσφέρεις βαθιά θρέψη και βελούδινη αίσθηση. Παια είναι η ιδανική θερμοκρασία; Δεν υπάρχει κάποιος απόλυτος κανόνας για το πόσο ζεστό πρέπει να είναι το νερό του ντους, αλλά οι περισσότεροι δερματολόγοι συμβουλεύουν τη διατήρηση του νερού κάτω από τους 43 βαθμούς Κελσίου.

 3. Όσο πιο συχνά κάνεις μπάνιο, τόσο καλύτερα. 

Σωστό, υπό προϋποθέσεις: Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι τα πολύ συχνά μπάνια αφαιρούν από το σώμα τη φυσική του λιπαρότητα, με αποτέλεσμα να αφήνουν την επιδερμίδα περισσότερο ευάλωτη σε βακτήρια και ιούς. Γι' αυτό και -σύμφωνα με τις συστάσεις τους- καλό είναι να περιορίζουμε τα μπάνια μας σε 3-4 την εβδομάδα. Σου ακούγονται εξωφρενικά λίγα; Εννοείται πως είναι, ειδικά στην περίπτωση που η καθημερινότητα σου περιλαμβάνει γυμναστήριο ή κάθε άλλη μορφή φυσικής άσκησης που προκαλεί εφίδρωση. Ποια είναι, λοιπόν, η λύση; Μπορείς να απολαμβάνεις καθημερινά το μπανάκι ή το ντουσάκι σου, αρκεί να χρησιμοποιείς αφρόλουτρα ή τζελ, τα οποία περιέχουν θρεπτικά συστατικά, που ενυδατώνουν, θρέφουν και προστατεύουν το δέρμα σου, αφήνοντάς το απόλυτα καθαρό, απαλό και ελαστικό. 

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε!  

Όπως πιθανότατα έχεις καταλάβει, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα διασφαλίσει τη σωστή σωματική υγιεινή σου είναι τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού του. Αναρωτιέσαι ποια να επιλέξεις; Την απάντηση σου δίνει το Vidal, με μια σειρά με εξειδικευμένα προϊόντα, σε 5 υπέροχα αρώματα. Η σειρά περιλαμβάνει αφρόλουτρα, shower gel και υγρά κρεμοσάπουνα, τα οποία "διαθέτουν" ενεργά συστατικά με πολλαπλές ιδιότητες, που χαρίζουν ενέργεια και ευεξία σε ολόκληρο το σώμα.  

Συγκεκριμένα: 

White Musk: Το έντονο και χαρακτηριστικό άρωμα του White Musk θα αγκαλιάσει το δέρμα σου σαν ένα αναζωογονητικό χάδι. Η ειδική σύνθεση του Vidal White Musk εμπλουτισμένη με θρεπτικά συστατικά αφήνει το δέρμα μεταξένια απαλό και ελαστικό.

white750new.jpg

Αrgan Oil: To αργανέλαιο είναι γνωστό για τις ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα, καθώς περιέχει συστατικά όπως Vitamin E, Omega 3 & Omega 6. 

argan750new.jpg

Milk & Cream: Τα εκχυλίσματα από γάλα ρυζιού και βρώμη που συνθέτουν το αφρόλουτρο Vidal Milk & Cream, με τις μαλακτικές και ενυδατικές τους ιδιότητες, θρέφουν το δέρμα, ενώ αφήνουν μια αίσθηση βελούδινης απαλότητας.

milk750new.jpg

Sensitive: Η ειδική σύνθεση του Vidal Sensitive εμπλουτισμένη με υγρό ταλκ, προστατεύει και ενυδατώνει το δέρμα αφήνοντάς το μεταξένια απαλό. Το φρέσκο και εκλεπτυσμένο άρωμα του χαϊδεύει τις αισθήσεις δίνοντας ένα έντονο συναίσθημα ευεξίας που διαρκεί.

sensitive750new.jpg

Berries & Musk: Με γλυκές και φυσικές αρωματικές νότες, το αφρόλουτρο Vidal Berries & Musk αφήνει το δέρμα καθαρό, απαλό, με ένα βελούδινο άρωμα που διαρκεί.

berries750.jpg

 

Υγ: Κι αν σου τελειώσει το κρεμοσάπουνο, μην αγχωθείς! Το Vidal σού δίνει την δυνατότητα να μην χάσεις στιγμή της αγαπημένης σου μυρωδιάς με το Vidal Liquid refill

Διάλεξε το ιδανικό για τις δικές σου ιδιαίτερες ανάγκες και απόλαυσε την έκρηξη φρεσκάδας και ευεξίας! 

{videobox}DzBBxhqqxvc{/videobox}

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε