Ποια η διαφορά του αφυδατωμένου και του ξηρού δέρματος; - AllYou.gr

Search

Ποια η διαφορά του αφυδατωμένου και του ξηρού δέρματος;

Και πώς να το... σώσεις!

26 Μαϊου 2016

Πολλές γυναίκες, με το που νιώσουμε λίγο «στεγνό» το δέρμα μας, αμέσως το ενισχύουμε με βαριές –σε πολλές περιπτώσεις- ενυδατικές κρέμες. Και ενώ αυτό μπορεί να λειτουργεί για μερικές μέρες, μετά από λίγο συμβαίνει πάλι το ίδιο πράγμα. Γιατί όμως; Γιατί είναι πολύ πιθανό να κουράρεις λάθος το δέρμα σου. Υπάρχει τεράστια διαφορά στο αφυδατωμένο δέρμα και σ' αυτό που είναι ξηρό και μπορεί στην δική σου περίπτωση εάν συμβαίνει ένα από τα δύο, να εφαρμόζεις την λάθος κούρα ομορφιάς ανάλογα με τις πραγματικές σου ανάγκες.

Αρχικά, να σου εξηγήσω την διαφορά ανάμεσα στα δύο, ώστε την επόμενη φορά να μπορείς να καταλάβεις τι συμβαίνει στο δέρμα σου: To αφυδατωμένο δέρμα σημαίνει ότι έχει έλλειψη από νερό. Στην περίπτωση του ξηρού δέρματος, σημαίνει ότι έχεις έλλειψη από τα φυσικά έλαια που παράγει το δέρμα, κάτι που είναι πιο συχνό στα πιο ώριμα δέρματα.

Πώς να διορθώσεις τις δύο περιπτώσεις; Εύκολο! Για την περίπτωση του αφυδατωμένου δέρματος, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να το ενισχύσεις με ενυδατικά προϊόντα που περιλαμβάνουν υαλουρονικό οξύ και κολλαγόνο. Για τα ξηρά δέρματα, ενίσχυσέ το με φυσικά έλαια, όπως το argan oil ή έλαιο τριαντάφυλλου ή απλά και με προϊόντα που περιλαμβάνουν αυτά τα συστατικά.

Γενικά, να θυμάσαι ότι ένα σωστά ενυδατωμένο δέρμα δεν παρουσιάζει συχνά τέτοια προβλήματα, οπότε φρόντιζε να πίνεις πολύ νερό, καθώς δεν βελτιώνει μόνο την ποιότητα του δέρματος σου αλλά κάνει καλό και σε κάθε όργανο του σώματός σου. Έπειτα, ενίσχυσε την ποιότητά του με «καλές» τροφές, όπως το αβοκάντο, το ψάρι, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο που καταπολεμούν την ξηρότητα αλλά και την αφυδάτωση.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!