Skip to main content

BEAUTY TIPS

Yγιή μαλλιά: Απόκτησέ τα με... υγιείς (υπερ)τροφές

3 superfoods που ΠΡΕΠΕΙ να συμπεριλάβεις στην διατροφή σου!


Κέλλυ Νόβακ

Εντάξει, μπορεί η όλη φάση των υγιεινών τροφών που κάνουν καλό στα… πάντα σχεδόν να αποτελεί μια τεράστια τάση της εποχής, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχουν όντως κάποιες υπερτροφές που βοηθούν τον οργανισμό μας -και όχι μόνο. Προσωπικά, πιστεύω πολύ σε αυτές τις τροφές, κυρίως γιατί γνωρίζοντας ότι τις έχει «γεννήσει» η μάνα Γη, ξέρω ότι σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο κάποιες φορές από τις πιο χημικές συνθέσεις άλλων προϊόντων.

Όπως οι παρακάτω τροφές, που είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία των μαλλιών. Και γιατί να μην τις δοκιμάσεις, όταν ταυτόχρονα είναι και γευστικές και τις βρίσκεις εύκολα στην αγορά; Το σίγουρο είναι ότι δεν χάνεις. Μόνο κερδίζεις…

1. Μαύρα φασόλια: Τα μαύρα φασόλια είναι μια πολύ καλή τροφή για υγιή μαλλιά. Είναι γεμάτα πρωτεΐνες, που κάνουν τα μαλλιά πιο γερά και τα βοηθούν να μακρύνουν, ενώ αποτελούν πλούσια πηγή σιδήρου και βιοτίνης.

2. Μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C ενώ βοηθάει να παράγεται σμήγμα στα μαλλιά. Το σμήγμα είναι η λιπαρή ουσία που εκκρίνουν οι θύλακες των μαλλιών και που λειτουργεί σαν φυσικό conditioner, διατηρώντάς τα πάντα ενυδατωμένα.

3. Σολομός: Από τις πιο σημαντικές τροφές για τα μαλλιά και το δέρμα. Διαθέτει Ω-3, βιταμίνες Β12 και D, είναι γεμάτος σίδηρο, ουσίες που είναι απαραίτητες για την υγιή κατάσταση των μαλλιών. Το Ω-3, για παράδειγμα, διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής πάντα ενυδατωμένο και εύκαμπτο (που σημαίνει ότι δεν σπάει εύκολα η τρίχα).

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.