Αυτά ΠΡΕΠΕΙ να προσέχεις όταν ισιώνεις τα μαλλιά σου - AllYou.gr

Search

Αυτά ΠΡΕΠΕΙ να προσέχεις όταν ισιώνεις τα μαλλιά σου

Προστάτεψέ τα ΤΩΡΑ!

31 Μαϊου 2016

Τα ολόισια και περιποιημένα μαλλιά είναι πάντα της... μόδας. Αλλά το να ισιώσεις τα μαλλιά σου είναι πιο εύκολο στα λόγια απ’ ότι στην πράξη. Γιατί υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες όταν ισιώνεις τα μαλλιά σου να καταστρέφεις την τρίχα, χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφεύγεις οπωσδήποτε, είναι να τα "καις". Όταν τα ισιώνεις με το σίδερο ισιώματος και αρχίσει να βγαίνει ατμός από αυτό, τότε πρέπει αμέσως να σταματήσεις. Είναι κρίσιμο να σιγουρευτείς ότι τα μαλλιά σου είναι τελείως στεγνά πριν τα ισιώσεις. Εάν χρησιμοποιείς κάποια κρέμα που προστατεύει τα μαλλιά από την θερμότητα (που σου το συστήνω ανεπιφύλακτα), φρόντιζε να την εφαρμόσεις σε νωπά μαλλιά και αφού στεγνώσουν πλήρως, τότε μπορείς να τα ισιώσεις.

Και ενώ μια τέτοια κρέμα κάνει καλό στα μαλλιά σου, δεν κάνει καλό στο σίδερο ισιώματος. Λόγω της θερμότητας, το προϊόν «θωρακίζεται» στις πλάκες του, με αποτέλεσμα την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσεις να κάψεις τα μαλλιά σου. Γι’ αυτό φρόντιζε να το καθαρίζεις που και που, βουτώντας ένα πανάκι σε ζεστό νερό (όχι καυτό) με λίγο καθαρό οινόπνευμα. Φυσικά, όλα αυτά όταν το σίδερο δεν είναι στην πρίζα!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!