Skip to main content

BEAUTY TIPS

ΑΥΤΗ η βιταμίνη θα σε προστατέψει από τον ήλιο

Ενίσχυσε την προστασία σου ΤΩΡΑ!


Κέλλυ Νόβακ

Σίγουρα ξέρεις πόσο σημαντική είναι η προστασία του δέρματός σου από τον ήλιο, όχι μόνο τώρα το καλοκαίρι, αλλά όλο τον χρόνο. Και ειδικά στην χώρα που ζούμε, όπου οι ακτίνες του ήλιου είναι πάντα έντονες. Έτσι, λοιπόν, δεν θα σταματήσω ποτέ να σου λέω πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή αντηλιακού στο πρόσωπο, όλο τον χρόνο. Και σημαντικότερο είναι να σου τονίσω ότι, αυτή την περίοδο, πρέπει να ανανεώνεις την εφαρμογή του, ανά δύο ώρες (εφόσον βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο).

Παρόλα αυτά, είναι απαραίτητο να ενισχύσεις την προστασία και να δώσεις στο δέρμα σου την σωστή περιποίηση που χρειάζεται. Υπάρχει μια βιταμίνη που βοηθάει την διαδικασία αυτή και είναι η γνωστή σε όλους μας βιταμίνη C. Η βιταμίνη C, λοιπόν, πέρα από τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, λειτουργεί σαν ασπίδα στο δέρμα, όταν αυτό έρχεται σε επαφή με τις έντονες ακτίνες του ήλιου.

Η βιταμίνη C δεν εμποδίζει τις ακτίνες του ηλίου από το να εισχωρήσουν στο δέρμα, αλλά επιβραδύνει τις ζημιές που προκαλούν, με τις αντιοξειδωτικές τις ιδιότητες, ενώ βοηθάει στην ανάπλασή του.

Ακόμα και για εσένα που έχεις ήδη εμφανή σημάδια ή γραμμές από τον ήλιο, εάν εφαρμόσεις τοπικά έναν συνδυασμό από βιταμίνη C και E θα βελτιωθούν αρκετά, ενώ θα ενισχύσεις την αναπαραγωγή κολλαγόνου.

Πώς να τη χρησιμοποιήσεις: Αναζήτησε προϊόντα για τον ήλιο, όπως αντηλιακά ή serums που να περιέχουν βιταμίνη C. Εναλλακτικά, πριν βγεις στον ήλιο, κατανάλωσε φρούτα ή λαχανικά που την περιλαμβάνουν, όπως πιπεριές, πορτοκάλια κτλ. Φυσικά, τα ίδιο καλά λειτουργεί και η κατανάλωσή της σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελένη Πετρουλάκη: Βραδινή έξοδος με τις κούκλες 17χρονες κόρες της

Η Μίλα και η Δωροθέα Ίβιτς μεγάλωσαν πολύ

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

CELEBS

Βίκυ Παπαδοπούλου: Σπάνια εμφάνιση με τον σύζυγό της

Πού τους εντόπισε ο φωτογραφικός φακός;