"Κάθε πότε πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου;" - AllYou.gr

Search

"Κάθε πότε πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου;"

Σου λύνουμε την απορία, μια για πάντα!

04 Ιουλίου 2016

Έχω ακούσει αμέτρητες θεωρίες από τις φίλες μου σχετικά με τη συχνότητα που πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας. «Εμένα ο κομμωτής μου, μου έχει πει μέρα παρά μέρα», «Η δερματολόγος μου έχει πει κάθε μέρα».

Αρκετά! Τίποτα από αυτά δεν είναι σωστό, θέλω να σου πω καλή μου φίλη! Την κατάλληλη περιποίηση για εσένα θα την βρεις μόνο μέσα από τον τύπο των μαλλιών σου. Με βάση αυτόν και μόνο, θα μπορείς να μάθεις την συχνότητα με την οποία πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου.

Συγκεκριμένα: 

- Για λεπτά μαλλιά: Κάθε μέρα. Τα λεπτά μαλλιά έχουν την τάση να χάνουν το σχήμα τους αμέσως, οπότε επιβάλλεται να λούζεσαι καθημερινά.

- Για πυκνά μαλλιά (με χοντρή τρίχα): Κάθε δύο μέρες. Παρόλα αυτά, πρέπει να τα βουρτσίζεις καθημερινά για να απελευθερώνεις τα φυσικά έλαιά τους, με σκοπό να φτάσουν μέχρι τις άκρες των μαλλιών.

Για λιπαρά μαλλιά: Μέρα παρά μέρα. Αυτό το κάνεις με σκοπό να φέρεις σε σωστή ισορροπία τα έλαια που παράγουν τα μαλλιά, τα οποία -στη δική σου περίπτωση- είναι περισσότερα απ’ όσα χρειάζεσαι.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!