Skip to main content

BEAUTY TIPS

Υπό τον ήλιο: 4 "κανόνες" υψηλής προστασίας

Πριν... εκτεθείς στην ηλιακή ακτινοβολία, διάλεξε τους ΣΩΣΤΟΥΣ συμμάχους!    


Μαρία Μυλωνά

Είναι πηγή ενέργειας, ενώ βοηθά τον οργανισμό μας να συνθέσει την πολύτιμη βιταμίνη D, η οποία -ανάμεσα σε άλλα ευεργετικά οφέλη- μάς φτιάχνει τη διάθεση και εξασφαλίζει την υγεία των οστών και των δοντιών μας. Ο λόγος, φυσικά, για τον ήλιο, για τον οποίο οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί: είναι ευεργετικός, αρκεί να ακολουθούμε τους κανόνες εκείνους που θα μας προστατέψουν από την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο του δέρματος. 

Και για να σου μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν χρειάζεται να στερηθείς τον ήλιο, αλλά καλό είναι να λάβεις τα μέτρα σου. Ποια είναι αυτά; 

sunscreen300.jpg

1. Εκθέσου... έξυπνα: Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Απόφυγε να εκτίθεσαι στον ήλιο κατά τις ώρες που είναι ιδιαίτερα έντονος, δηλαδή μεταξύ 10 π.μ. και 3 μ.μ..

2. Στόχευσε στο ΣΩΣΤΟ αντηλιακό: Χρησιμοποίησε αντηλιακή κρέμα με SPF -τουλάχιστον- 30. Φρόντισε να επιλέξεις, επίσης, ένα αντηλιακό ειδικό για την ευαίσθητη περιοχή του προσώπου. Προτίμησε ένα προϊόν που ταυτόχρονα να προσφέρει και άμεση "λείανση" των ρυτίδων, ώστε να έχεις διπλό όφελος.    

3.... και εφάρμοσέ το ΣΩΣΤΑ! Φρόντισε να απλώνεις το αντηλιακό 30' πριν βγεις απ' το σπίτι, δίνοντας προσοχή στα σημεία που εκτίθενται περισσότερο, όπως τα χέρια, το πρόσωπο και οι ώμοι. Προσοχή όμως: Μην παραλείπεις και τα αυτιά, το λαιμό και τον αυχένα. Προσπάθησε να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή του αντηλιακού κάθε 2 ώρες, με ήπιες κινήσεις, καθώς το δυνατό τρίψιμο μειώνει την αποτελεσματικότητά του κατά 25%. 

4. Μην παραλείπεις την after sun προστασία σου: Εξίσου σημαντικό για να διατηρήσεις την υγεία του δέρματός σου είναι και το πώς θα το φροντίσεις μετά την έκθεσή του στον ήλιο. Ένα after sun προϊόν, λοιπόν, είναι απαραίτητο, καθώς προστατεύει την επιδερμίδα και απαλύνει από -τυχόν- ερεθισμούς.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ!

Ψάχνεις τους κατάλληλους αντηλιακούς συμμάχους; Σου έχουμε καλά νέα: Όχι μόνο τους ανακαλύψαμε, αλλά και τους δοκιμάσαμε και σου τους συστήνουμε ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ. Για την ακρίβεια, όχι (μόνο) εμείς, αλλά η FREZYDERM. Θέλεις να τους γνωρίσεις;

Velvet_Face_Cream_SPF50.jpg

1. SUN SCREEN VELVET FACE SPF 50+: Πρόκειται για μια πρωτοποριακή διάφανη αντηλιακή προστασία προσώπου με μοναδική καλλυντική συμπεριφορά και άριστη εφαρμογή, μ’ ένα άγγιγμα. Χάρη στην επαναστατική καινοτομία Second Skin Technology, η μοναδική σύνθεσή του αφήνει μια βελούδινη αίσθηση στην επιδερμίδα, προσφέρει ματ όψη για 6 ώρες απορροφώντας το σμήγμα και απαλύνει την όψη των ρυτίδων. Η διάφανη, μη λιπαρή υφή του δεν αφήνει λευκή χροιά και το καθιστά άριστη βάση για μακιγιάζ. Προλαμβάνει τα σημάδια της φωτογήρανσης και προστατεύει από δυσχρωμίες που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο. Bonus: Το προϊόν είναι βραβευμένο με το Bronze Βραβείο στο διαγωνισμό Sales Excellence Awards 2014 στην κατηγορία Καινοτόμο Προϊόν/Υπηρεσία.
 

SunScreen_Mousse_SPF30.jpg

2. SUN SCREEN MOUSSE SPF 30: Πρόκειται για ένα αντηλιακό προσώπου και σώματος, ανθεκτικό στο νερό, σε μορφή αφρού με άριστη υφή, για κάθε τύπο δέρματος. Χάρη στη καινοτόμο του μορφή (αφρός), εφαρμόζεται εύκολα, επιτυγχάνοντας ιδανική διασπορά φίλτρων για ομοιόμορφο μαύρισμα, δημιουργώντας παράλληλα στο δέρμα ένα συνεχές film προστασίας, χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. Προσφέρει παρατεταμένη και σταθερή ηλιοπροστασία, προστατεύει τα βλαστοκύτταρα του δέρματος, θωρακίζει το DNA και ενισχύει τους μηχανισμούς αυτοεπιδιόρθωσής του, προστατεύει από τη φωτογήρανση και τη φωτοανοσοκαταστολή και παρέχει αποτελεσματική αντιοξειδωτική προστασία και προστασία από τους περιβαλλοντικούς ρύπους. 
 

Frezyderm_After_Sun.jpg 3. AFTER SUN MOUSSE: Πρόκειται για έναν ενυδατικό αφρό προσώπου και σώματος, με D-Panthenol & Βιταμίνη E, ο οποίος  προστατεύει την επιδερμίδα και απαλύνει από τους ερεθισμούς. Δημιουργεί μια αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης στο αφυδατωμένο από τον ήλιο, την αλμύρα της θάλασσας και τη σκόνη, ενώ παράλληλα προστατεύει από τους παράγοντες που προκαλούν φωτογήρανση.

Tip: Θέλεις να κερδίσεις αντηλιακά προϊόντα της FREZYDERM; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μέρος στον καλοκαιρινό διαγωνισμό της, κάνοντας κλικ εδώ

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό