Skip to main content

BEAUTY TIPS

C is for Curls: ΕΤΣΙ θα περιποιηθείς τα ατίθασα σγουρά μαλλιά σου

Για να μην ξυπνάς με μια… ζούγκλα!


Κέλλυ Νόβακ

Ξέρω πώς είναι η κατάσταση. Έχω και εγώ φυσικά σγουρά μαλλιά και σε καταλαβαίνω. Όσο εντυπωσιακές και αν είναι οι φυσικές μπούκλες σου, θέλουν πολύ προσοχή και φροντίδα. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέχεις, ώστε να αποφύγεις τις αφυδατωμένες άκρες και -ειδικά το καλοκαίρι- το φριζάρισμα.

Διάβασε, λοιπόν, παρακάτω όλα όσα επιβάλλεται να γνωρίζεις για άψογες, φυσικές μπούκλες.

#1. Όταν ξεμπλέκεις τα μαλλιά σου, μην χρησιμοποιείς βούρτσα, παρά μόνον τα δάχτυλά σου. Διαφορετικά, καταστρέφεις την τρίχα και το σχήμα της μπούκλας σου.

#2. Όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου, ξεκίνα από τις άκρες προς τις ρίζες και όχι το αντίθετο. Έτσι, είναι πιο εύκολο να ξεμπλέξεις τυχόν κόμπους στις άκρες τους.

#3. Πριν κάνεις μπάνιο, βάλε ένα καλό conditioner στα μαλλιά σου και κάλυψέ τα με ένα σκουφάκι. Πλύνε πρώτα το σώμα σου και μετά τα μαλλιά, ενυδατώνοντάς τα με αυτό τον τρόπο από τους υδρατμούς που έχουν δημιουργηθεί κατά την διάρκεια του ντους.

#4. Φτιάξε το δικό σου cleansing conditioner, αναμειγνύοντας ένα μέρος του σαμπουάν σου με ένα μέρος από το conditioner σου, για πιο βαθιά ενυδάτωση.

#5. Χτένισε τα μαλλιά σου ενώ είσαι ακόμα στο ντους, προσθέτοντας παράλληλα και λίγο conditioner. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεις το φριζάρισμα που θα προκαλούνταν εάν χτένιζες τα μαλλιά σου μετά το μπάνιο.

#6. Μην ξεβγάλεις όλη την μάσκα ή το conditioner από τα μαλλιά σου, μετά το μπάνιο. Αφήνοντας μια μικρή ποσότητά του πάνω στην τρίχα, επιτρέπεις στο προϊόν να δράσει καλύτερα, ειδικά στις άκρες των μαλλιών, που αφυδατώνονται πιο εύκολα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός