Skip to main content

BEAUTY TIPS

Το 1 προϊόν μακιγιάζ που δεν χρησιμοποίησα καθόλου φέτος το καλοκαίρι

Μήπως να το παραλείψεις και εσύ;


Κέλλυ Νόβακ

 

Γενικά, δεν είμαι φαν των «βαριών» μακιγιάζ. Ξέρεις, τι εννοώ. Αναφέρομαι σε αυτά που είναι πολύ έντονα και συνήθως απαιτούν πολύ χρόνο για να τα εκτελέσει κανείς. Πόσο μάλλον το καλοκαίρι. Κουράζομαι πολύ να χάνω τον χρόνο μου μπροστά από τον καθρέφτη φτιάχνοντας ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ αντί να τον περνάω ευχάριστα με τους φίλους μου. Αλλά το ζήτημα για εμένα προσωπικά δεν είναι μόνο το θέμα του χρόνου. Είμαι γενικότερα της άποψης ότι εάν μια γυναίκα νιώθει όμορφη εκ των έσω έτσι θα δείχνει και θα αισθάνεται και με την εξωτερική της εμφάνιση. Και ίσως τότε να μην χρειάζεται ένα σωρό διαφορετικές μεθόδους για να δείχνει όμορφη. Φυσικά, όλα αυτά τα λέω εκ του ασφαλούς, όταν το καλοκαιράκι όλες νιώθουμε και δείχνουμε πιο όμορφες έχοντας χαλαρώσει και κοιμηθεί περισσότερο αλλά και με λίγο μαυρισματάκι παραπάνω. Αλλά την συνήθεια ομορφιάς που ακολούθησα φέτος το καλοκαίρι, έχω σκοπό να ακολουθήσω και τις επόμενες σεζόν.

Αυτό που απέφυγα λοιπόν ήταν η εφαρμογή του foundation. Απλά παρέλειψα αυτό το βήμα στην καθημερινή μου ρουτίνα ομορφιάς. Λίγο concealer και λίγο bronzer και ήμουν έτοιμη για την έξοδό μου. Έχω και feedback με αυτή μου την κίνηση, μην ανησυχείς. Και το feedback που είχα, θέλω να σου πω ότι ήταν θετικό. Αρχικά, πρόσεξα και από μόνη μου, ότι με το να μην χρησιμοποιώ foundation μπορούσα να διακρίνω και πάλι κάποιες χαριτωμένες ατέλειες που έχω στο πρόσωπο (βλ. τις φακίδες στην μύτη που εμφανίζονται το καλοκαίρι από τον ήλιο). Επίσης, είχα αρκετά θετικά σχόλια ως προς την καθαρότητα του δέρματός μου. Είναι γεγονός ότι και εγώ ένιωσα πιο «καθαρό», λαμπερό και ξεκούραστο το δέρμα μου.

Όλα αυτά με έκαναν να αναθεωρήσω γενικότερα την φιλοσοφία της ρουτίνας ομορφιάς μου ως προς και άλλους τομείς, όπως την περιποίηση του δέρματός μου, αλλά και των μαλλιών μου. Εξάλλου, το είχε πει και η ίδια η Coco Chanel: “Less is more”. Ίσως τελικά να μην αναφερόταν μόνο στην μόδα….

Δοκίμασέ το και εσύ, λοιπόν, και θα δεις ότι το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει θετικά!

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να ενσωματώσεις ένα essence στη ρουτίνα του skincare σου

Κι όμως, αλλάζει τα πάντα στον τρόπο που φρόντιζες την επιδερμίδα σου

BEAUTY TIPS

Πώς να βελτιώσετε την ανοχή σας για ορούς βιταμίνης C

Πώς να αποφύγετε τους ερεθισμούς, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να αλλάξεις την ενυδατική σου κρέμα τώρα που μπήκε η άνοιξη

Γιατί μια μικρή αλλαγή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς στη ρουτίνα του skincare σου είναι απαραίτητη όταν αλλάζει η εποχή

Προτεινόμενα

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

CELEBS

Πού διασκέδασαν Νίκος Μουτσινάς, Ζέτα Μακρυπούλια & Ευγενία Σαμαρά

Μαζί τους ήταν και η Χριστίνα Κοντοβά και ο Κωνσταντίνος Δέδες