Ο σωστός τρόπος να στεγνώνεις τα μαλλιά σου - AllYou.gr

Search

Ο σωστός τρόπος να στεγνώνεις τα μαλλιά σου

Κάθε τύπος μαλλιού θέλει και άλλο τρόπο στεγνώματος. Προσοχή στη λεπτομέρεια.

12 Οκτωβρίου 2016

Το να στεγνώσεις τα μαλλιά σου φυσικά, είναι μια διαδικασία εύκολη στην θεωρία. Αλλά στην πράξη, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γιατί όσο και αν σου ακούγεται περίεργο, υπάρχει και λάθος τρόπος να στεγνώσεις τα μαλλιά σου και αυτό εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σου.

Γι’αυτό και εγώ σου λύνω μια και καλή την απορία…

Για λεπτά μαλλιά: Χρησιμοποίησε έναν ελαφρύ αφρό μαλλιών, ένα που να μην «βαρύνει» τα ήδη λεπτά μαλλιά σου. Με τα χέρια σου δημιούργησε texture στα μαλλιά για να κρατήσουν περισσότερο όγκο αφού τα στεγνώσεις.

Για σγουρά μαλλιά με λεπτή τρίχα: Χρησιμοποίησε ένα δυνατό αφρό μαλλιών που κρατάει πολύ. Έτσι θα κρατήσεις το σχήμα από τις μπούκλες σου περισσότερη ώρα και δεν θα «διαλυθεί» με το πρώτο… πρωτοβρόχι.

Για σγουρά μαλλιά και χοντρή τρίχα: Προτίμησε ένα αφρό που κάνει τα μαλλιά σου μεταξένια αλλά και ενυδατωμένα. Γιατί αυτού του είδους η τρίχα χρειάζεται ενυδάτωση για να μην φριζάρει.

Μαλλιά με χοντρή τρίχα: Ο στόχος εδώ είναι να «δαμάσεις» τα μαλλιά σου. Γι’ αυτό πριν τα στεγνώσεις χρησιμοποίησε ένα λάδακι το οποίο και θα μαλακώσει την τρίχα αλλά και θα μειώσει τον όγκο. Επίσης, είναι σημαντικό να στεγνώσεις τελείως τα μαλλιά σου εάν θέλεις ένα άψογο αποτέλεσμα.

Λιπαρά μαλλιά: Χρησιμοποίησε καθημερινά ένα σαμπουάν καλής ποιότητας είτε παράλειψε κάθε δύο μέρες το conditioner. Διαφορετικά χρησιμοποίησε το τελευταίο μόνο στις άκρες των μαλλιών. Όσον αφορά το στέγνωμα χρησιμοποίησε ένα προϊόν σύμφωνα με τις παραπάνω συμβουλές, ανάλογα δηλαδή με τον τύπο των μαλλιών σου. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!