Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να καταπολεμήσω τις ρυτίδες του προσώπου

4 φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσεις τις ρυτίδες του προσώπου


Κέλλυ Νόβακ

Όλες τις γυναίκες μας απασχολεί το θέμα της πρόωρης γήρανσης, είναι λογικό. Η παρουσία έστω και μερικών ρυτίδων μπορεί καμιά φορά να μας τρελάνει. Αλλά αν το καλοσκεφτείς, τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά. Και σίγουρα δεν είναι τόσο τραγικά ώστε το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούμε, να είναι μια άμεση επίσκεψη στον πλαστικό μας χειρούργο.

Καμιά φορά, χρειάζεται απλά να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς και να επιλέξεις μερικές φυσικές μεθόδους, που μπορούν να σου επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορεί αυτή η διαδικασία να θέλει λίγο χρόνο παραπάνω απ’ όσο θα ήθελες για να δεις αυτά τα αποτελέσματα, αλλά πίστεψέ με αξίζει! 

#1. Βιταμίνη C: Η «διάσημη» σε όλους βιταμίνη C, δεν υπάρχει μόνο για να μας δίνει ενέργεια. Λειτουργεί καταπληκτικά και στην επιδερμίδα μας, ειδικά όταν την χρησιμοποιήσουμε φυσικά. Τι εννοώ; Μια μάσκα από ένα φρούτο ή λαχανικό που περιλαμβάνει βιταμίνη C, είναι μια πολύ καλή αρχή για την καταπολέμηση των ρυτίδων, καθώς η C βοηθάει το δέρμα να παράγει κολλαγόνο πράγμα που προσφέρει ενυδατωμένη και σφριγηλή επιδερμίδα. Μερικά φυσικά υλικά που περιλαμβάνουν βιταμίνη C είναι το ροδόνερο, η παπάγια, οι φράουλες, ο ανανάς.

#2. Ασκήσεις προσώπου: Είναι αποδεδειγμένο ότι οι ειδικές ασκήσεις προσώπου μπορούν να προλάβουν την εμφάνιση παραπάνω ρυτίδων. Από τις πιο εξεζητημένες που μπορείς να κάνεις με ειδικό, όπως face yoga, μέχρι και πιο απλές που μπορείς να κάνεις μόνη στο σπίτι, οι ασκήσεις προσώπου είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση. Εγώ, σου προτείνω να ξεκινήσεις με τις πιο βασικές οι οποίες περιλαμβάνουν από το να κάνεις μασάζ (δηλαδή κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα) στην περιοχή του ποδιού της χήνας αλλά και στην περιοχή των ματιών (πάνω στο βλέφαρο, αλλά και κάτω). Για πιο… επαγγελματικές ασκήσεις δες το παρακάτω βίντεο. 

#3. Υαλουρονικό οξύ: Ένα συστατικό το οποίο υπάρχει ήδη στον οργανισμό μας, είναι το υαλουρονικό οξύ που φροντίζει να προστατεύει την υγρασία και την ενυδάτωση που χρειάζεται η επιδερμίδα μας για να δείχνει πάντα λαμπερή και σφριγηλή. Επειδή, λοιπόν, όσο μεγαλώνουμε μειώνεται αλλά υποβαθμίζεται και η ποιότητά του, είναι σημαντικό να ενισχύουμε από μόνες την επιδερμίδα μας με αυτό το συστατικό. Εγώ, σου προτείνω την πιο εύκολη χρήση του υαλουρονικού οξέως, η οποία είναι μέσω μιας κρέμας προσώπου.

Σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις την σειρά Hyaluronic 3D του Bioten (που περιλαμβάνει τη Hyaluronic 3D Αντιρυτιδική Κρέμα με SPF 15, τη Hyaluronic 3D Αντιρυτιδική Περιποίηση Νυκτός και τη Hyaluronic 3D Αντιρυτιδική Κρέμα Ματιών), η οποία βασίζεται στο τριπλό σύστημα υαλουρονικού οξέως και προσφέρει ισχυρή αντιρυτιδική δράση με αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας χρήση. Kι όλα αυτά σε πολύ προσιτή τιμή!

Η δράση του Hyaluronic 3D του bioten προσφέρει:

1. Filler υαλουρονικού οξέος: Γεμίζει τοπικά την επιδερμίδα, λειαίνοντας την επιφάνειά της αμέσως μετά την εφαρμογή.

2. Υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους: Διεισδύει ακόμα και στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και βοηθά ορατά στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Έτσι βελτιώνεται ηνελαστικότητά της, και έχει πιο υγιή, νεότερη και λαμπερή όψη.

3. Φυσικός διεγέρτης υαλουρονικού οξέος: Βοηθά στην αποκατάσταση του βέλτιστου επιπέδου του υαλουρονικού, διεγείροντας τη φυσική σύνθεση και ανανέωσή του, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να ενυδατώνεται εντατικά, το δέρμα να γίνεται πιο ανθεκτικό και σφριγηλό και οι ρυτίδες να μειώνονται.

bioten-native-01.jpg

Τα προϊόντα της σειράς είναι δερματολογικά ελεγμένα και δεν περιέχουν parabens, paraffin και χρωστικές! 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επισκεφτείς το site της bioten και να κάνεις like στη σελίδα της στο facebook για να ενημερώνεσαι για όλα τα νέα προϊόντα, τις προσφορές και τους διαγωνισμούς. 

#4. Νερό: Μπορεί να σου ακούγεται «λίγο» ή απλό, αλλά η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωση της σωστής ποσότητας νερού καθημερινά, παίζει πολύ βασικό ρόλο στην καταπολέμηση των ρυτίδων. Μόνο σκέψου αυτό: όταν δεν πίνεις αρκετό νερό, το δέρμα σου «στεγνώνει» που σημαίνει ότι οι ρυτίδες είναι πιο εύκολο να εμφανιστούν. Γι' αυτό πίνε καθημερινά τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό ή ακόμη καλύτερα ¼ του βάρους σου σε νερό.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να ενσωματώσεις ένα essence στη ρουτίνα του skincare σου

Κι όμως, αλλάζει τα πάντα στον τρόπο που φρόντιζες την επιδερμίδα σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ